narcisme overgenomen van de narcistische ouder?

by V
(Netherlands)

IK heb sinds twee jaar weer contact met 1 dochter. Het ging goed en ik had hulp van een coach, die mij op het hart drukte de regie zelf in handen te houden. Dat ging twee jaar goed. En sinds een paar maanden (ik had het weer niet direct in de gaten begint ze weer de regie in handen te nemen door bij mij op bezoek te komen zonder eerst te vragen. Op zich zou dat geen probleem hoeven te zijn, maar bij haar wel. Ik hoef dat namelijk niet bij haar te proberen, want dan kan ze non'verbaal en verbaal mij sommeren binnen een uur weer te gaan. Dat werk.


In begin had ik ook gezegd dat ze eerst een afspraak dient te maken. Daar hield ze zich keurig aan. Toch langzamerhand begint ze haar oude nare dingen weer te krijgen zoals projecteren dat ik overheersend ben en weer over hoe moeilijke jeugd ze gehad heeft. Ik krijg weer schuldgevoelens opgedrongen, wat ik absoluut niet meer accepteer. Haar vader is een narcist en ik heb net zo goed geleden onder zijn bewind. Ik vermoed dat zij dat gedrag toch overgenomen heeft en dat dit er nooit meer uitgaat. Zij doet precies hetzelfde als hij. Goed doen voor anderen, maar voor mij geldt een speciale behandeling. Waarom? Omdat ze toch verzekerd is van mijn liefde. Dus waarom zou je voor zo'n iemand je best doen.

Ze speelt met vuur nu, want eigenlijk wil ze wel contact, maar ik accepteer haar gedrag op deze manier niet. Heb haar dat gemaild en gezegd dat ik het niet accepteer dat ze mij anders behandelt dan anderen. Als ik bv een mailtje zend dan duurt het dagen soms een week voordat ze reageert. Op zich zijn er meer mensen die dat doen, maar ik zie als ze bij is direct haar telefoon opneemt. Ik heb haar misschien in die twee jaar hooguit 5 keer gebeld en hooguit twee keer heeft ze teruggebeld. Ze laat me gewoon wachten en ik denk met opzet.OP een gegeven moment ben ik het zat dat gedrag en dat mail ik aan haar en dan komt er wel a la minuut bericht. Ze reageert dus pas als ik boos word. Ik heb haar gemaild dat ik dat zeer onveilig vind en daar niet meer van gediend ben. Zelf had zij al gezegd dat ze het onveilig vindt als ik boos word. Tja als je steeds over iemand heen walst dan wordt iemand vanzelf wel een keer boos.
Ik had het haar al vaker netjes gevraagd en dan is het even weer normaal en dan begint ze toch weer. Dan word ik boos en zegt ze dat ze zich onveilig voelt als ik boos word. Tja als ze steeds over me heen blijft lopen dan komt die uitbarsting en daar stuurt ze zelf op af met haar gedrag.
En dan komen er allemaal goedmakertjes. Daar ga ik dus niet op in. Ik heb gezegd: ik vraag praktisch niks van je in tegenstelling tot je schoonmoeder, die jou geld gaf omdat je zoveel voor haar gedaan hebt, maar even reageren op een leuk mailtje van mij dat is je te veel werk. Ik heb haar gevraagd dat het er op lijkt dat ze op deze manier de boel onder controle wil houden. Dat ze toch ander gedrag zal moeten vertonen als ze het contact wil blijven houden.
Ik vind het te zwaar om steeds gemanipuleerd te worden en te voelen: mama jij staat onderaan in de hierachie. Haar vader had dezelfde gewoonten door zich goed voor te doen bij anderen en mijn behoeften die deden er niet toe, Als ik erom vroeg dan gaf ie niet thuis en als ik boos werd dan werd hij geweldadig. Dat zal ze gezien hebben en dat gedrag heeft ze overgenomen. Ik heb het haar rustig in een mail gezegd dat ik dit niet meer wil en dat ze zich toch echt anders zal moeten gedragen,dat dit gedrag zeer schadelijk is voor mij, zeker nu ik na zo'n echtgenoot helemaal weer op de rit heb gekregen met ook nog eens 8 jaar geen contact te hebben gehad met deze dochter door het gedrag wat ze nu weer aan het vertonen is.

Dit is maar een heel summier gedeelte van mijn verhaal.


Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs