Narciso

by Amy
(Breda)

Alles begon toen ik hem zag op een internet site. Hij loog over zijn leeftijd, in plaats van 53 was hij 45 geworden. Ik vond zijn profiel prachtig, ik kon lezen dat hij iemand was die goed bezig was om zichzelf te ontwikkelen, met zijn persoonlijke groei. Hij past bij mij, dacht ik meteen, ik was juist in dezelfde fase, en we hadden ook dezelfde vak: beide artsen. Maar hij is de medische specialist die veel heeft bereikt in het leven. Ik ben maar basisarts, buitenlandse en hij liet me ook zien dat de richting die ik nu had gekozen, minder geschikt was.


Ondanks mijn redelijkheidsbesef, had ik besloten om hem te leren kennen. Ik had een zware periode achter de rug en ik dacht heel naïef dat alles beter was dan alleen zijn. Het beloop is niet moeilijk te raden, ik vond hem leuk, heel charmant en ik liet me gaan. Vrijwel meteen was het duidelijk dat hij me niet zag zitten voor een relatie. Hij was in een periode van rouw bezig, zijn echtscheiding had veel sporen achter gelaten, hij hield nog steeds van zijn ex- vrouw. Tot dat moment was er niets aan de hand. Ik zou hem niet meer zien wat ik op dat moment niet erg vond. De ellende begon echter daarna.

Een paar maanden later kwam hij terug, hij liet me weten dat hij nog steeds aan mij dacht en dat hij "het" zou willen proberen. Ik was eigenlijk achterdochtig. Ik wilde naar mijn gevoel luisteren en wees hem af. Na een zeer emotionele uitbarsting, heb ik besloten om het toch te proberen. Ik nam genoegen met een afstandelijk contact gebaseerd op veel sms-jes en telefoontjes, we zagen elkaar bijna nooit, vanwege het spel: ik kan nu niet, ik volgde het spel en wees mogelijkheden ook nog af omdat ik niet zou kunnen. Ik dacht sterk te zijn en het spel te kunnen spelen, ik besefte niet met wie ik te maken had. De benadering was zeer seksueel getint en hij schaamde zich er niet voor om te laten weten dat hij andere contacten nahield. Ik zakte verder en verder in de modder. Ik zei dat ik ook geen relatie wilde en dat we misschien af en toe elkaar konden vinden.

Dit is de ideale situatie voor hem, realiseerde
ik me later. Zo kan hij ook verder gaan op zoek naar zijn ware liefde. Ik wees hem opnieuw af. Maanden later heb ik hem opnieuw gezien, hopelijk voor de laatste keer: toen besefte ik uiteindelijk dat hij een narcist is. Het hele verhaal passeerde als een film: alle gesprekken gingen over zijn ervaringen met vrouwen. Zijn eerste ex, moeder van zijn kinderen, had een depressie ontwikkeld tijdens hun relatie. Zijn tweede ex, net zo jong als ik (17 jaar jonger) had een treurig verleden die hij als de oorzaak zag van het falen van hun huwelijk. Zij was ook in therapie. De contacten die hij nog nahield waren ook vrouwen met een bepaalde gevoeligheid: borderline, burn- out, etc. Zelfs vertelde hij over een vrouw die zelfmoord had gepleegd!

Dit zijn allemaal verhalen waar je enorm van schrikt als je lekker in je vel zit. Maar ik was zeer kwetsbaar, mijn angst om alleen te zijn was zo hoog dat ik dacht dat hij me niet wilde omdat er ook iets mis met mij was. Ik nam contact met hem om te kijken of ik enige erkenning kon krijgen, steeds weer zonder resultaat. Nogmaals, ik zakte steeds dieper en dieper. Hij had alleen erkenning voor de contacten die een onderneming hadden bijvoorbeeld. De huidige vriendin is ook onderneemster, 15 jaar jonger, maar die zal ongetwijfeld een gevoelige kant hebben anders heeft ze hem door.

Op dit moment ben ik gelukkig heel gericht op mijzelf, ik heb de draad weer kunnen oppakken ook omdat ik een hoge zelf-analytisch vermogen heb. Ik beschik over de kans dat mijn huidige opleiding veel onderwijs geeft over communicatie en interrelationele transacties. Dit is mijn psychotherapie, ik heb het zeer nodig gehad, want wat is dit schadelijk, om niet te kunnen inzien dat je mishandeld wordt!

Ik schrijf dit niet alleen om het te verwerken, maar ook om te vragen aan vrouwen die hier zich in herkennen, vrouwen die misschien hem herkennen, om te reageren, samen en met veel kennis staan we sterker. De schade die hij aangericht heeft aanschouw ik als heel groot, er zijn ongetwijfeld vrouwen die dit verhaal zullen herkennen. Twijfel niet om te reageren. Alles wat je doet om deze situatie te verwerken zal een positieve werking op jezelf uitoefenen. We zijn dit onszelf verschuldigt!

Hartelijke groet,

Amy

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs