Comments for Narcist?? Ik dacht alleen alcoholist...

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Apr 05, 2016
Rating
starstarstarstarstar
alcohol en narcisme
by: rich

Hallo w

Lastige situatie hoor ik ben ondertussen wel gestopt met relatie .want het liep steeds verder uit de hand ook omdat er veel gedronken werd Door beide en als ik gedronken heb neem ik helemaal geen blad voor de mond en vertel iemand die gedronken heeft en narcistisch is maar eens waar het aan scheelt .dan begrijpen we het niet en kunnen we kapot vallen en niemand begrijpt mij (hun bedoel ik dan ) en dan een woede uitbarsting erop of uit het niets ik weet wel dat er een groot verschil was in de mate van de uitbarstingen en het doordringen tot wanneer er wel of niet gedronken werd dus doordringen als ie gedronken heeft is zowiezo onmogelijk want echt doordringen is zo al erg lastig zonder dat het op drama uit draait. En als ik vragen mag , heb je dat geld van hem te goed en is dat zoveel om je in een droom verhaaltje , want zie tenerife staan en je was dus geëmigreerd, jezelf in een nachtmerrie laat leven .ik begrijp heel goed dat het echt moeilijk is om in zo'n situatie te doen wat goed is en dat is niet altijd wat je een goed gevoel geeft op die momenten .toch zul je voor de keuze komen daar ben je nu dus .ik zag ook staan dat je had gezegd tegen hem dat je je niet aangetrokken voelde tot hem als ie gedronken heeft . Wat ik zie in je verhaal en ook herken is verslavingsgedrag en drank dat het helemaal onmogelijk maakt .Kort door de bocht probeer hem aan de slag te krijgen /in te laten zien om de verslaving aan te pakken zonder over narcisme te praten dat komt en gaat beter als ie de verslaving in controle kan krijgen en wat verslaving betreft heb ik zelf ervaren dan is de realiteit zowiezo zo relatief en Door emotie overschaduwt of je blijft in deze zeer ongezonde droom verder tobben en laat je alles keer op keer met alle goeie bedoelingen ,woorden en daden van jou en de hoop dat ie zelf wel verandert of actie onderneemt enz doorgaan of je neemt het geld voor lief en stelt je leven daar boven en vertrekt .ligt ook een beetje aan hoeveel maar het moet wel heel veel geld zijn om dat boven een leven van wat je nu doormaakt te zetten dan zijn er nog wel een paar meer dingen die je zou kunnen doen maar dat is geen advies mijn idee dus wat ik zou doen probeer eerst de drank aan te pakken en van daaruit kun je misschien stap verder gaan lukt dat niet kun je een betere toekomst met hem wel vergeten .misschien beetje bot maar daar komt het wel op uit je hebt samen geen toekomst zo of er verandert iets aan de situatie of je kiest voor jezelf en gaat verder met jouw leven .en voor de duidelijkheid je kan een ander niet veranderen of de situatie alleen dat en die van jezelf .als ie er niet open voor staat zie IK weinig toekomst daar .wat ik zeg is wel gebaseerd op ervaring met enige kennis over en geen losse mening hoop dat je er iets aan hebt en je het samen toch weer een goede draai aan kan geven of hak de knoop Door en maak je eigen geluk wacht in ieder geval niet op het moment dat het vanzelf over gaat .
Gr rich

Apr 05, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Heel veel succes en kracht gewenst
by: IkSchaamMe

Beste W,

Helaas kan ik je niet zeggen, hoe eruit te komen. Maar ik wilde je graag een hart onder de riem steken. Ja, er zijn velen, maar velen van hen beseffen het probleem nog niet of durven het niet te aanschouwen. Die stap heb je al genomen wat een hele stap is!

`Ik ben de eerste die aan al die slachtoffers zou meegeven: WEGWEZEN!!!!!! Maar dat is emotioneel echt niet makkelijk...`
Hier dito...
het is zoveel makkelijker over eea te oordelen of advies te geven wanneer je zelf niet in de situatie zit en dus emotioneel involveert bent.

Het doet goed te weten niet alleen te zijn en ik hoop dat dit bericht je in ieder geval ook goed doet in dit opzicht. Ik vind het nogal bijzonder dat je bericht net vandaag is gepost, voor mij een up en down dag tegelijk en daarmee bedoel ik dat ik helaas terug ben gevallen in waaruit ik me ca zes weken geleden haalde. Dat ´helaas´ voel ik en voel ik ook weer niet, ik WEET het vooral, deels voelt het als ´gelukkig´ namelijk. Helaas is het zo dubbel.

Als ik vandaag een bericht zou plaatsen, zou het zijn ´Alcoholist?? Ik dacht narcist...´. Opmerkelijk, niet waar?

Ik wilde je een paar sites noemen die ook waardevol kunnen zijn, aldus ik hoop dat dat mag:
- Verslaafdaanjou.nl
- Norwoodgroep.nl
- Het boek ´Als HIJ maar gelukkig is´ van Robin Norwood

Wat naar dat je niemand hebt om mee te praten. Gelukkig heb je internet.

Als ik jou was zou ik met een onderwaterkoptelefoon met muziek op waarvan je houdt lekker in de zee gaan zwemmen. Geef de hoop niet op ajb en ik hoop dat je iets hebt waardoor je je beter kunt doen voelen. Zelf vind ik sporten en muziek, en liefst de combinatie, goed werken, voor lichaam en geest. Hier op de site staat ook iets van yoga als ik me goed herinner, wat ik ook eens wilde uitproberen. Wie weet is het ook iets voor jou om te proberen? Feri schreef op die pagina dat hij er veel baat bij had hetgeen me nieuwsgierig maakte. Wellicht kunnen we het samen proberen, de een op het vaste land, de ander op een eiland, wat wankel op de been en toch werkend aan een beter morgen?

Hartelijke groeten en heel veel sterkte gewenst - en ik zal eventuele verdere berichten van je zeker lezen!

Dankjewel voor je bericht en alle goeds voor nu!

Apr 05, 2016
Rating
starstarstarstarstar

by: Feri

dag W,

liever geen email adressen hier. Vind ik altijd te riskant. daarom ook weggehaald in bericht.

groet en sterkte,

Feri

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Narcist?? Ik dacht alleen alcoholist....


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs