Narcistische ex-vriendin en haar familie

by D
(Almere, Nederland)

Eind september 2010 leerde ik mijn ex kennen tijdens een schooluitje naar Keulen voor het vak Duits. We waren toen allebei 16 jaar oud en het was liefde op het eerste gezicht. Ze viel op de terugreis zelfs al in slaap op mijn schouder.


Een week later, op 3 oktober, kregen wij een relatie en ik leerde meteen al haar oma kennen. De familie was super positief over mij, want ik was zoveel beter dan haar ex-vriend. Later zou ik erachter komen, dat ze het een week voor ik haar leerde kennen met hem, zonder duidelijke reden, had uitgemaakt. Alles ging perfect en ik kon niet begrijpen waarm zij en haar zusje, die bij mij in de klas zat, zo weinig vrienden hadden, want ze waren immers zo vriendelijk. Ik kon ook niet begrijpen, dat het zusje van haar bekend stond, als "het meisje zonder lach"

Na zes maanden begon alles echter ineens te veranderen. Mijn beste vriendin had me gewaarschuwd, dat ze me vriendin al ergens anders van kende en dat ze niet was zoals ze zich tegen mij voordeed. Ik nam dit niet serieus, want ik wist dat mijn beste vriendin ook een hekel had aan het zusje van mijn ex. Die hekel leidde er uiteindelijk toe, dat mijn beste vriendin dingen begon te roddelen over het zusje. Ik vond dat niet oké en gaf dat aan, maar daar deed zij niks mee. Vervolgens vertelde ik tegen het zusje, met de intentie om haar te beschermen en te helpen, wat er over haar verteld werd en door wie. Het resultaat was anders dan ik ooit had kunnen voorstellen, het zusje, mijn ex en hun ouders werden boos op mij en gaven mij de schuld.

Vanaf dat moment kon ik niks goed doen bij de familie van mijn ex. Ik was een rotjong, loverboy, klootzak en bovendien geen knip voor de neus waard. Ik had ook telkens ruzie met mijn ex en mocht zelfs niet meer op haar verjaardag komen van haar ouders. Gedurende de rest van ons contact zou ik dat nooit mogen. Ik mocht niet meer binnen komen bij haar thuis en alles werd tegengewerkt. Als zij aangaf dat ze naar mij toe wilde, dan kreeg ze van alles te doen waardoor zij niet naar mij toe kon komen. Op een gegeven moment kreeg ik de keuze, of het contact met me beste vriendin beëindigen of ik zou haar kwijtraken. In de hoop dat het ervoor zou zorgen, dat de situatie terug zou gaan naar hoe het eerst was, besloot ik het contact met mijn beste vriendin te beëindigen.

Echter veranderde niks en werd het eigenlijk alleen maar erger. Ik werd steeds vaker gedwongen om te kiezen tussen haar en een goede vriend. Ik koos steeds voor haar, waardoor mijn vriendenkring steeds kleiner werd. Dit zou echter pas het begin van alle ellende betekenen, want het zou nog veel erger worden. Als ik het wilde "uitpraten" met haar ouders, dan kreeg ik als antwoord dat ik enkel maar in discussie wilde gaan. Haar andere familieleden, die ik nooit persoonlijk ontmoet heb, begonnen mij ineens ook te haten.

Nadat we beide onze diploma's van de middelbare school gehaald hadden, besloten we naar dezelfde ROC te gaan, die in Almere-Buiten. Dit was dus in augustus 2011. De opleiding die ik deed was pedagogisch medewerker en het zou blijken, dat ik in een klas zou komen waarin ik de enigste jongen was. Toen mijn ex daarachter kwam, brak de hel los. Ze was extreem jaloers en belde mij constant om mij te controleren. In deze periode begon ze ook voor het eerst te beweren, dat ik vreemdgegaan zou zijn. Gedurende onze relatie zou ze dat nog vele malen, ook tegen wildvreemden van mij, blijven beweren. Haar jaloezie werd zo groot, dat zij zelfs ging vechten met één van mijn klasgenoten.

Ironisch genoeg betrapte ik haar een paar maanden later erop, dat zij bij mij thuis nota bene, met een andere jongen via whatsapp aan het bespreken was hoe ze het met mij uit zou kunnen maken, zodat zij iets met elkaar zouden krijgen. Toen ik hierop reageerde van "ga maar naar hem toe ik hoef niks meer van je te weten het is uit", werd zij furieus en begon mij te slaan. Toen ik haar handen vast hield, zodat zij mij niet meer kon slaan, probeerde zij mij zelfs te bijten. Ik heb haar toen de deur uit gezet. De dag daarna spraken we af en na een lang gesprek, "vergaf" ze mij voor mijn "rare" reactie en we hadden weer verkering. Rond deze tijd begon haar obsessie met het krijgen van een baby, ze werd zelfs boos, omdat ze niet zwanger kon worden, en trouwen.

De eerste weken hierna was ze weer het engeltje, zoals ik haar had leren kennen. Echter veranderde ze al weer snel in die duivel, vooral als anderen er niet bij waren. Hierdoor geloofden mensen vaak niet, dat zij eigenlijk niet zo lief was. Haar controle op mij werd steeds maar groter en op een gegeven moment mocht ik niks anders meer doen dan thuis zitten van haar. Ze begon in deze periode ook bepaalde foto's van zichzelf naar mij te sturen. Ik vroeg hier niet om en wilde, dat ze stopte. Ze zou het de rest van onze relatie en het contact daarna blijven doen. Deze periode hield stand tot de vakantie 2012. We waren samen bij haar thuis en haar ouders waren weg. Er waren al irritaties geweest en ze had me al een keer plotseling met me spullen uit het huis gezet. Uiteindelijk liep het zo erg uit de hand, dat zij mij weer begon te slaan. Ik heb mijzelf enkel afgeweerd, maar achteraf kreeg ik alsnog de schuld en er werd overal rond verteld dat ik haar in elkaar geslagen zou hebben. Toen zij mij een paar maanden later op school wederom sloeg was ik er klaar mee.

Het is toen een tijd uit geweest, ze probeerde wel contact te zoeken, maar ik hield dit af. Ze begon heel zielig te doen en te zeggen, dat ze me nodig had en dat zij zo erg van mij hield. Ik trapte hier, tegen beter weten in, toch in, We namen "stiekem" verkering. De situatie veranderde weer snel in hoe het al eerder geweest was. Toen haar ouders in de vakantie van 2013 erachter kwamen, dat we weer een relatie hadden, besloten zij mijn ex voor de keuze te zetten: of het huis uit en contact met mij, of contact met mij verbreken en thuis blijven wonen. Ze koos voor mij, maar kon niet bij mij wonen en uiteindelijk moest ze dus kiezen voor hen.

Daarna hadden we even stiekem contact, totdat haar ouders haar telefoon weggooiden. In de periode dat we geen contact hadden kreeg ik met een ander meisje. Toen mijn ex hierachter kwam, begon ze de relatie te saboteren. Ze vertelde leugens over mij, waaronder dat ik vreemdgegaan zou zijn met haar terwijl ik al met die ander had. Uiteindelijk kreeg ze haar zin en ging die relatie uit. Mede, omdat ze dreigde zelfmoord te zullen plegen, ze mij stalkte door plotseling huilend voor mijn deur te staan en mij constant te bellen.

Begin 2014 kreeg ik wederom stiekem contact met me ex, maar nu als vrienden. Dit was de grootste fout van mijn leven. Ze begon mij overal de schuld van te geven, behandelde mij als oud vuil en wist ze mij alleen te vinden als zij wat nodig had. Ik kreeg constant te horen dat ze een ander leuk vond en dat hij beter was dan ik. Aan de andere kant zei ze ook dat ze seks met mij wilde. Uiteindelijk werd het in april dit jaar teveel toen ze wederom alles wat er in haar leven mis ging aan mij verwijtte. Toen ik hierop wilde reageren werd ik, zoals zo vaak in onze relatie genegeerd. Uit wanhoop heb ik toen iets stoms gedaan en zij is meteen naar de politie gegaan.

In eerste instantie was de aangifte: bedreiging, stalking, afpersing en chantage, maar het zou uiteindelijk gaan om smaad en bedreiging met smaad. Ik had geen bewijzen om aan te tonen, dat ik dit gedaan had na aanleiding van haar gedrag, maar zij andersom wel. De aangifte heeft mijn ogen geopend en geholpen eindelijk los van haar te komen.

Gisteren, 17 juli 2015, was de zitting en inmiddels ben ik veroordeeld en heb ik een strafblad. Hierdoor kan ik ook niet meer werken in de Jeugdzorg, terwijl dit een droom voor mij was. Ze was zelf ook bij de rechtszaak en alles wat zij beweerd heeft is geloofd, terwijl er naar mij nauwelijks geluisterd is. Ze wist ook precies weer op het "juiste" moment te gaan huilen. Een positief punt was, dat ik niks voelde toen ik haar zag, geen verdriet, boosheid of het gevoel van missen meer. Ik had dat achter me gelaten.

Voor de mensen die het raar vinden, dat ik niet al veel eerder weg ben gegaan bij haar, kan ik enkel het volgende aangeven:
- Ik zag niet in, dat ze me zo raar behandelde.
- Ik geloofde het niet van anderen als ze probeerde aan te geven, dat er iets niet klopte.
- Ergens hoopte ik dat ze weer werd zoals eerst, maar dat was achteraf gezien maar een toneelstuk van haar.
- Ik was nog jong en had net een rottijd achter de rug toen ik haar had leren kennen.
- Ze had me geïsoleerd en daardoor dacht ik dat alleen zij echt om mij gaf.
Dit zijn enkel maar een aantal redenen waarom je dan zo moeilijk loskomt van zo iemand.

Voor iedereen die nu hetzelfde meemaakt, kies voor jezelf en zorg dat je loskomt. Ze gaan door, totdat ze je helemaal kapot hebben. Voorkom dit voor jezelf. Luister naar je vrienden en familie en laat je niet isoleren. Boven alles wil ik nog kwijt, dat je niet jezelf moet kwijtraken, want (jij) bent niet degene die gek is, niet spoort of raar doet, de narcist is degene die gek is. Er is niks mis met jou.

Desondanks dit alles ben ik wel blij dat ik eindelijk van haar af ben en weer vrij ben te kunnen doen wat ik zelf wil, zonder constant rekening te moeten houden met haar onrealistische verwachtingen en emotionele uitbarstingen. Ik begin eindelijk weer mezelf te worden, de persoon die ik zolang kwijt was. Af en toe is het nog lastig maar langzaamaan kom ik steeds verder. De veroordeling was een teleurstelling, maar ik was al bezig met het loskomen van haar en daar ga ik nu mee verder.

Ik ben (eindelijk) weer vrij!


Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs