Narcistische moeder

by Renate
(Eindhoven)

Ik ben nu 43 jaar, mijn moeder is 79. Vorig jaar werd bij mij een hersentumor vastgesteld weliswaar goedaardig maar ik moest wel geopereerd worden. Een week voor de operatie ging ik naar mijn ouders op bezoek. Ook voor de verjaardag van mijn moeder. Zij was recent jarig geweest maar ik was met man en kind op vakantie. Net als mijn broer en zus. Die dag een week voor mijn hersenoperatie sprak ze nergens over. Ze negeerde het totaal. Ik wist niet wat te doen totdat ik met mijn vader alleen was. Hij zei dat ze boos was, omdat mijn schoonmoeder wel op bezoek mocht komen in het ziekenhuis en zij niet. Ik zei dat dit een misverstand was en toen zei hij dat er nog meer speelde. Ik huilde. Weken had ik stress. Mijn man, mijn kind stonden bol van de spanning en nu dit. Geen woord hoe kunnen we helpen. Nee zij voelde zich tekort gedaan en was het slachtoffer. Bij vertrek naar huis kreeg ik geen knuffel of sterkte toegewenst door haar. Wel door mijn vader. ' s avonds heb ik pillen genomen om mijn woede, verdriet de baas te worden. Teveel want ik werd de volgende ochtend in bed wakker Zonder dat ik er iets van wist. Dit wil ik mezelf, man en kind nooit meer aandoen. Na de operatie belde ze op toen ik thuis kwam uit het ziekenhuis. Weer boos. Ze hield mijn vader tegen toen die naar me toewilde. Totdat hij zelf in de auto stapte en bij me kwam: zij zat buiten want ze was bang voor mij? Dat flikt ze mijn hele leven al. Agressief naar mij zijn en mij tot dader maken en zij is het slachtoffer. Toen heb ik besloten dat ze nooit meer in mijn huis komt. Tot op heden 4-5 maanden is dit zo. Het geeft mij rust en veel levensvreugde en ruimte. Zonder haar liefdeloosheid en theaterspel. Ik wens jullie allemaal kracht. Hou je grenzen vast dan komt het goed.

Liefs Renate

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs