Narcistische persoonlijkheidsstoornis de veroordeling

by Anoniem
(Nederland)

Heb zelf het gevoel dat ik ben opgevoed door narcistische ouders. Herken veel van wat er over geschreven wordt.


Het ergste is dat ik ook moet constateren dat heel veel van de beschreven kenmerken op mijzelf van toepassing zijn. M.n het gebrek aan empathie en derhalve niet door hebben dat je je geliefden pijn doet.

Heel erg schokkend om dat te lezen. Maar wat mij hierbij raakt is dat er nogal in absolute termen over wordt gesproken. Doet vaak denken aan hoe er over oorlogsmisdadigers wordt gesproken.

Ben inmiddels midden 50 en pas kort geleden gelezen over deze stoornis en heb inmiddels al stappen ondernomen dit (te laten) uit te zoeken. Ik kan dit namelijk moeilijk van mezelf accepteren.

Maar al die verhalen van mensen in de directe omgeving van de persoon met NPS stemmen niet bepaald hoopvol. Het begint er heel erg op te lijken dat het iets is waartoe je voor de rest van je leven veroordeeld bent zonder uitzicht op een normaal liefdevol en gelukkig leven.

Wat rest is de eenzaamheid, want het advies naar alle omstanders is vooral met een hele grote boog om zo'n persoon heen te gaan. Kan me niet voorstellen dat iemand daar bewust voor kiest.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs