Negeren

Mijn narcistische ex-partner dreigde met weggaan. Ik was het gedreig zo zat, ik was hem al lang zat maar was inderdaad bang voor zijn agressie.

Toen hij dreigde dat hij zou gaan, dat het hem allemaal niets deed om zijn spullen te pakken en te vertrekken zei hij mij dat ik daar maar eens goed over na moest denken.
Ik verzamelde al mijn moed en zei hem dat het misschien wel beter was als hij ging. Woest was hij, hij sprong in de auto en reed weg. Kwam later binnen en deed alsof er niets aan de hand was.
Na dit voorval ben ik hem gaan negeren, 9 maanden lang. Alleen het hoognodige zeggen, niet reageren op zijn kwaaltjes en alle manieren waarop hij aandacht vroeg.
Hij ging steeds meer voor me doen, vroeg continu aandacht, wilde vaak bedankjes en een pluim voor alles wat hij deed maar kreeg nog steeds geen aandacht.
Na 9 maanden vertelde hij dat hij bij me weg ging. Ik had in zijn ogen alles verkeerd gedaan en daar had hij genoeg van.
Hij kon bij iemand gaan wonen, een vrouw waarvan ik al een hele tijd wist dat dat zijn nieuwe slachtoffer was. Ik reageerde heel koel toen hij het met hele dikke (krokodillen)tranen in zijn ogen vertelde.Ik zei dat ik het begreep en dat ik het al aan zag komen.Ik voelde alleen maar opluchting, bevrijding. Het heeft me 9 maanden lang heel veel energie gekost maar het was de moeite waard. Het lukte me omdat ik wist dat hij op zoek was naar een ander en dat probeerde te verbloemen door meer voor me te doen, nieuwe kleren te kopen, te lijnen wat hij naar eigen zeggen allemaal voor mij deed. Omdat ik wist dat het einde in zicht kwam hield ik het vol.
Eerst een ander inpalmen en dan pas weg gaan, zo doorzichtig.
Tot vandaag ben ik nog steeds trots op mezelf omdat ik doorgezet heb, ik ben er heel sterk uitgekomen, laat me door niemand meer op de kop zitten en leef weer.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs