Niemand die het ziet....

by Moeder
(Nederland)

Ik heb ruim 10 jaar samengeleefd met een narcistische man. We hebben samen 4 kinderen gekregen. We kregen relatieproblemen die mijn schuld waren...tenminste dat beweerde hij. Ik geloofde hem.....ik ging hulp zoeken...de psycholoog zag echter ook het gedrag van mijn man en beschreef hem als narcistisch.


Dit heeft iets mijn ogen geopend en wij zijn gescheiden. Daarna ontstondén de problemen pas echt goed. Pas toen kwam nog meer narcisme in hem omhoog. Hij betaalt weinig mee aan de verzorging maar wil wel overal het laatste woord in hebben...ook al heb ik het gezag en hij niet. Hij bemoeit zich vreselijk met alles, is dominant, liegt en verdraait alles. Hij verwijt mij hetgeen hij zelf doet, dus ik ben egoïstisch, ik ben een krent etc...

Het grote probleem is dat iedereen hem gelooft, hij weet zich met zijn gespeelde charme overal uit te praten. Nog een groter probleem zijn de kinderen, die zijn hun vader enorm loyaal....te loyaal. Ze doen er alles aan om hem te dienen, het is zelfs zo ver gegaan dat de oudste er voor gekozen heeft bij zijn vader te gaan wonen en elk contact met mij, zijn moeder, te verbreken. Het kind wordt geprogrammeerd en niemand ziet het.

Jeugdzorg, AMK geloven ook de leugens van vader waardoor ik als een soort verdachte ben behandeld. Het is voor mijn zoon en voor mij in en in triest, wij hebben geen contact meer en niemand helpt ons. Wat houdt mijn zoon hier aan over? Welke problemen gaat hij nog krijgen?

Het besef dat ik ivm de kinderen nog jaren met hem te maken heb, is vreselijk. Er is haast niet mee om te gaan. Ben ik te coulant dan wandelt hij finaal over mij heen, ben ik te hard dan ontstaat er een soort van oorlog waar de kinderen erg onder lijden. Gewoon tegen hem doen is ook niet mogelijk want hij is constant bezig zijn eigen belangen aan het invullen. Er is totaal geen enkele vorm van wederkerigheid in onze relatie als ouders van 4 kinderen.

Op een gegeven moment heb ik borstkanker gekregen en terwijl ik chemokuren kreeg, bleef hij mij asociaal benaderen. Ook heeft hij nog nooit aan mij gevraagd hoe het gaat en het ergste: mijn zoon imiteert dit gedrag...Er is totaal geen empathie.

Het is jammer dat heel veel hulpverleners dit niet herkennen zich en laten voorliegen! Zo houdt de narcist zijn macht.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs