Comments for Niet luisteren

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Nov 02, 2017
Rating
starstarstarstarstar
boek tip
by: Anonymous

Beste K,
ik herken me volledig in je verhaal. Ik vroeg me af hoe het ondertussen met jou en je moeder gaat?

Een goed boek dat ik onlangs gelezen heb heet: "Narcisme, de ontkenning van het ware zelf" van Alexander Lowen. Het is heel verhelderend, ook over het ontstaan van narcisme.

Van harte,
A

Sep 24, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Hulp
by: Anonymous

Ik heb zelf ervaring met narcistische ouder en later ook verschillende narcisten tegengekomen in allerlei situaties. Mijn ervaring is dat voor een zo sterk narcistisch persoon het ondragelijk idee is dat er misschien een ander kan zijn met een ander mening/gevoel dan hij/zij zelf. Het lijkt wel alsof dat echt diepe scheuring brengt in de geest van de narcist. De wereld is voor hem alleen zinnig te maken als zijn wereldbeeld de enige is.
Wanneer je dus lang woont met zo iemand, zoals je moeder heeft gedaan, dan is er werkelijk geen ruimte voor haar geweest en kan ze zichzelf letterlijk kwijt zijn geraakt in de aanpassing aan haar man. Weg gaan betekent in dit geval voor haar helemaal niks meer hebben om voor te leven. Ze zal zichzelf moeten vinden. Maar om dit te kunnen doen zal afstand nodig zijn van haar man. En om dat te kunnen doen, zou ze meer een gevoel van zichzelf moeten hebben en wat ze wil in dit leven. Dat kan je echt kwijtraken met een narcist! Hier is echt professionele hulp nodig!

Apr 19, 2016
Rating
starstarstarstarstar

by: Feri

dag K,
dank voor je verhaal. Helaas is het zo dat je moeder kennelijk toch teveel voordelen heeft bij het blijven bij je vader. En ja, het is haar eigen verantwoordelijkheid. Als zij dit leven zo wil moet ze dat vooral blijven doen. Jullie gaan daar niet over. Ook al doet het pijn. Beter is dan haar keuzes te respecteren en zelf meer afstand te nemen. Sterkte!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Niet luisteren.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs