Ook in een narcist zit een persoon..

by Vanessa
(Belgium)

Enkele jaren geleden leerde ik een man kennen. Hij was net uit elkaar met zijn vriendin en doorheen de situatie dacht ik dat misschien een gesprek wel kon helpen.

We spraken af en er werd eigenlijk meer over andere dingen gepraat dan over de vorige relatie. Die was voor hem OVER. Ze had hem bedrogen en daar kon hij niet mee leven. (achteraf kwam ik te weten dat ook hij haar meerdere keren had bedrogen)
We leerden elkaar kennen en ik voelde mij goed bij hem. Beschermd. Dat bleek dus alvast achteraf zeker niet de juiste gedachte. Hij belande redelijk snel bij mij en ik gaf hem alle liefde die ik in mij had. Ikzelf had 2 kinderen en een paar korte relaties na de vader van mijn kinderen. Ik zat diep in een put en hij was mijn reddende engel in mijn ogen. Ik was net verhuisd begon te werken en ik merkte al snel dat hij nog contact had met zijn ex-vriendin. we gingen eten voor zijn verjaardag en ik zei nodig haar maar mee uit. Ik wilde mijn (vijand) Dichtbij houden. Doorheen de tijd kwam er een open relatie van omdat ik begreep dat sommige mensen in een relatie niet alles bij 1 partner konden vinden. Dat hij daar graag mee instemde is natuurlijk een droom voor velen. Ik wilde de teleurstelling ook niet meer meemaken als hij mij zou bedriegen. Ik besef nu wel heel goed dat het allemaal valkuilen zijn van mezelf :) ... hoe dan ook we hebben 2 jaar een relatief normale relatie gehad en we zijn ook getrouwd na 2 jaar. Het 3de en laatste jaar was nog goed begonnen maar na een half jaar ging het helemaal bergaf. De verbouwingen kwamen een beetje op z'n eind en er zou terug een beetje rust keren. De financiële kant was voor hem niet aangenaam en hij zocht ontspanning bij andere vrouwen. Hij kon die ontspanning en liefde niet meer bij mij vinden. Het moment dat hij 3 keer op een week naar een ander ging was mijn emmer vol. Ik vroeg hem thuis te blijven en dat deed hij niet. Hij brak m'n hart en ik zag in dat ik moest handelen. Ik heb me vaak niet goed genoeg gevoeld, op alle mogelijke vlakken. Hij liet me dat ook in realiteit zien. Het moment dat ik voor mezelf opkwam is het huwelijk ook stop gezet.. Hij wilde niet meer verder want kon mij niet aan. Ik vroeg hem om naar zijn eigen gedrag te kijken en hij vond dat daar niets mis mee was. Ik had hem tenslotte gezegd dat hij dat mocht. Ja de hoeveelheid had ik mij nooit kunnen indenken. Hij beweerde dat ik hem gemanipuleerd had en dat hij beïnvloedbaar was. En uiteindelijk is dat ook zo. Ik had hem gezegd "doe wat je wil, maar je trouwt met mij"... God mag bedenken dat hij 4 vrouwen op enkele maanden zou voorbij gaan en dat hij alle dagen bijna weg zou zijn. NEE dat had ik niet gewild. Ik had hem een koekje van eigen deeg gegeven en ik mocht het nu wel
100x terug verwachten, ik had ook met een andere man sex gehad en dat op voorhand laten weten zoals hij dat bij mij deed. Ik ga nu doorheen de scheiding en rationeel weet ik heel goed dat ik beter af ben zonder. De jongen in hem, die zie ik verdomd graag en dat zal ik altijd doen. Nee ik geloof dat mensen met een persoonlijkheidsstoornis heel erge pijn hebben en dat ze zichzelf nutteloos vinden tenzij ze altijd om die nieuwe bevestiging zoeken. Ik heb m'n uiterste best gedaan, ik ben er bijna aan onderdoor gegaan maar dat heeft me wel bij mezelf gebracht! Het is een 50% gedeelte dat we allemaal toelaten. En nee het is niet makkelijk om een persoon op afstand te houden van je eigenlijke kern vanbinnen. Maar het is aan onszelf om ons te beschermen tegen die mensen die ons zo behandelen. we gaan ermee in relatie uit belangen en voelen aan dat het gedrag niet juist is en toch blijven we erbij. Dat we allemaal onze verantwoordelijkheid daarin moeten nemen dat begrijp ik maar al te goed. De opvoeding van onze kinderen is het belangrijkste en een cursus voor je een kind op de wereld zet zeker! IK weet niet hoe erg de schade is bij mij, en wat de toekomst brengt, maar we zullen moeten inzien dat narcisme ons allemaal kan overkomen. HIj heeft nog steeds alle mensen rond zich. Hij is dan ook zo charmant, en nu kan hij wel buiten komen, en dingen doen...terwijl wij samen nooit ergens naartoe konden of gingen. Hij was enorm gierig en het was een gedoe over de kleinste dingen. Alles in functie van hem, en ik deed daar eigenlijk aan mee. Wat een prachtman had ik... hoewel ik evengoed kritiek op hem had bij andere mensen, dat vond hij niet leuk :) Als er bezoek was dan ging hij altijd ergens anders zitten. Hij ging nooit mee naar mijn vrienden en als ik wat ging doen kon hij niet alleen zijn. Ik was aan het einde een bodemloze put! Ik was niet gelukkig te krijgen en hij kon mij niet meer aan. Wat een spiegel voor mij zeg. Ja ik moest inzien dat ik hem niet aankon. Ik was de strijd met liefde aangegaan en ik kon met liefde niet bereiken wat ik had gehoopt. Het verdriet en de teleurstelling zijn groot. Ik kan mezelf niets verwijten en heb meer dan het uiterste van mezelf gegeven. De goedheid in de mensen wordt kapotgemaakt omdat het zwak lijkt. ER is niets mooier dan een persoon die zichzelf is. En ik heb vele mensen rond mij die niet zichzelf durven zijn en dat aanvaarden is al moeilijk. Een NARCIST leert je als je het toelaat jezelf kennen en dat is wel een voordeel eraan. Ik wentel mezelf niet in zelfmedelijden. JA ik heb dit zeker niet verdiend. En hij heeft zijn jeugd ook niet verdiend. Je kan niet meer doen dan je gevoel volgen en zien waar je uitkomt. Mezelf de pijn verwijten doe ik niet... IK HEB GELEEFD! ;) Het leven is wat we er zelf van maken ;)

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs