Relatie over met ex met wellicht borderline

by J
(Klazienaveen )

Hoi!

Het is nu ruim een maand over met mijn ex waarvan ik vermoed dat ze borderline heeft. We hebben 2 jaar een relatie gehad. Het was een extreem intense relatie met hoge pieken en diepe dalen. In het begin van de relatie was de liefde zo geweldig. Ik ben nog nooit zo verliefd geweest. Na 4 maanden zijn we gaan samenwonen en vanaf dat moment werd alles anders.

De eerste grote ruzie ontstond nadat ik een wsappje kreeg van een vriend van mij. Dit was een persoonlijk bericht waardoor ik dat op dat moment niet wilde delen. Hierop werd ze gigantisch boos en sloeg mij en het huis aan gort. Ze maakte werkelijk alles kapot. Vervolgens sloot ze zich op in de wc om even een paar flinke lijnen weg te snuiven onder het motto 'het maakt toch allemaal niks meer uit'. De volgende dag was er niks meer aan de hand en gingen we gewoon verder. Dom van mij ook.

Verderop in de relatie zijn er tal van ruzies geweest waarbij ook fysiek geweld werd gebruikt. In eerste instantie van haar kant en later begon ik ook mijzelf te beschermen. Ze gaf aan dat ze nou eenmaal gewoon zo is en niet kan veranderen. Wanneer ik vroeg of ze gewoon aardig tegen mij wilde zijn zei ze vrolijk nee dat kan ik niet beloven.

Het vermoeden dat ze borderline heeft is ontstaan uit alle ervaringen en artikelen welke ik op internet heb gelezen. Ze heeft een instabiele jeugd gehad waarin haar ouders zijn gescheiden, vader alcoholist is geweest en in haar pubertijd is overleden. Daarnaast heeft ze in haar hele leven erg veel bedpartners gehad en gigantisch veel drugs gebruikt. Ook gaf ze aan een keer verkracht zijn geweest. Haar zelfbeeld was altijd erg slecht en ik moest haar continue opbeuren. De ene dag was ik de man van haar dromen en de volgende dag haatte ze mij.
Ik merkte dat wanneer er stress kwam kijken of het leven te burgerlijk werd ze veel ging drinken of graag drugs wilde gebruiken. Iets wat ik niet altijd wilde en wellicht dat ze het leven daarom ook saaier vond worden.

Nu na anderhalve maand heb ik het er enorm moeilijk mee en kan ik haar moeilijk loslaten. Ik houd nog erg veel van haar en ik mis haar. Daarnaast wil ik dr helpen zoals ik in de relatie ook graag wilde doen.

Bedankt dat ik mijn verhaal hier mag delen. Ik ben benieuwd naar jullie meningen over mijn verhaal. Zoals ik zei vind ik het zelf erg moeilijk en zou ik haar eigenlijk terugwillen. Emotioneel gezien. Rationeel weet ik wel beter. Denken jullie dat ze borderline heeft?

Ik hoor het graag.

Groeten,

J

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html