Studeren na herseninfarct

by D
(Zaandam)

Ik herken eindelijk mijzelf in dit verhaal. Ik ben na een herseninfarct te hebben grhad in 2013 op 28-jarige leeftijd al enige tijd hersteld en studeer zelfs op de RC opleiding aan de VU. Ik merk dat ik na 36 uur werken in 4 dagen het studeren me teveel is af en toe. Ik heb echt 0 percentage probleemoplossend vermogen dan, waardoor info eerst echt moet landen voor ik het snap. Dit is ver na college af en toe. Tijdens een tentamen kan ik moeilijk overzicht bewaren. Wat te schrijven bij welke vraag? Ook zoek ik snel de rust op. Niet samen koffiedrinken, maar even tot rust komen. Ook kan ik af en toe niet goed omgaan met negativiteit. Slecht nieuws komt aan als een bom. Om niet emotioneel uit te barsten, kost het al mijn energie... vervolgens trek ik me terug en ben ik uitgeput en kan er even niet boven op komen tot na een nacht slaap. Het erge is dat niemand mij snapt, mensen plaatsen me in een hokje.... ik ga gewoon verder en door met mijn ambities. Ik heb enorm geluk dat ik buiten dit om verder zo goed ben hersteld. Ik ontken alleen niet dat dit wat ik beschrijf af toe heel moeilijk is om mee om te gaan. Ik heb steeds het gevoel dat ik achter de feiten aan loop... denk dat ik daarmee gewoon moet leren leven en me er niet door moet laten tegenhouden....

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs