Subtiele narcist

by C
(Amsterdam )

Hoi


Bedankt voor de adviezen. Mooi hoe wordt beschreven in mijn eigen kracht te blíjven. Onbewust volg ik deze adviezen ook op merk ik. Dat had ik zo'n tien jaar geleden zéker niet gekund.
Ik ben een gevoelige liefdevolle vrouw met diepgang en humor. Sta steeds méér open voor intimiteit en sta steeds meer achter mijn gevoeligheid. Íets wat ik vroeger in mijzelf zo verafschuwde. Ik raakte verslaafd omdat ik vroeger niet met die gevoelens om kon gaan, omdat ik mij vaak leeg en eenzaam voelde. Mijn moeder heeft narcistische trekken. Haalde me vaak naar beneden met grapjes. Tegelijkertijd kon haar liefde en warmte ook innemend zíjn. Mijn vader en zij botsten veel ivm de opvoeding. Mijn vader was een stuk vrijer en heeft mij en mijn zus voor mijn gevoel onvoorwaardelijk lief. In tegenstelling tot mijn moeder.
Ik heb altijd last gehad van een te lage eigenwaarde en begon daarom veel te drinken zodat ik me zekerder voelde. Ik trok dominante agressieve mannen aan en kende veel geweld en vernedering in relaties. Íets zei mij toen dat ik dat verdiende.
Die periode ligt godzijdank áchter mij. Zes jaar bijna ben ik clean en nuchter, zorg hartstikke goed voor mezelf. Uit mijn emoties en geef mijn grenzen over het algemeen goed aan. De man in mijn leven nu is kalm, ook kwetsbaar, met een verslaving verleden, erg gevat en kan heel lief zijn. Tóch heeft Hij, net als mijn moeder narcistische trekken. Subtiele..
Vat alles snel op als kritiek. Is bang voor zijn eigen emoties, vindt het soms lastig om te troosten.. draait dingen om zodat ik een schuldgevoel kan krijgen en wil zijn eigen aandeel niet inzien.
Dit maakt écht contact lastig. Ik heb intieme momenten gekend met hem maar het voelt alsof hij metéén daarna zich herpakt en een muurtje op zet.
De geslotenheid, de afwijzing doet mij pijn.
Gisterenavond hadden we weer een gesprek gehad, liefdevol en volwassen legde ik hem uit dat ik meer intimiteit nodig heb. Heel vervelend hoe hij wéér dit als kritiek ervaart.
Toch kwamen er concrete voorstellen uit. Zo zullen we dagelijks knuffelen, meer delen emotioneel en hij zou adviezen inwinnen, hulp vragen bij derden enzo..
Het lijkt alsof hij me begrijpt,als ie me aankijkt, Maar toegeven wat zijn zwaktes zijn doet ie niet. Ik zie ook dat hij lijdt maar tegelijkertijd in zijn eigen valkuil wordt gehouden..valkuil van narcisme. Ik doe en weet het "beter " achtige houding.
Ik denk dat ik eens zal navragen wat het gesprek met m heeft gedaan. En ik... Ik zal blijven groeien. Emotioneel en spiritueel. Hoop dat ie subtiel mee groeit en dat onze liefde stroomt ipv stagneert. Eén ding; Ik blijf daarin trouw aan mijzelf. Het lezen van dit artikel heeft mij tevens daarin gesterkt. Dank. Liefs C

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs