T beest dat Kalverslachter heet...

by Saskia
(Wijk bij Duurstede)

Beste lezers van mijn verhaal,


Ik ga jullie een kijkje geven in mijn situatie van de afgelopen maanden.

Ik ben de afgelopen maanden door mijn vorige baas behoorlijk emotioneel belaagd geweest. Het meest vreemde en ik denk voor velen zeer herkenbaar niet omdat ik geen professional ben maar omdat hij in de knel kwam te zitten met zijn psychopatische brein en uiteindelijk moest ik het veld 'ruimen'. Ik begin me pas nu realiseren dat dit het beste is wat me had kunnen overkomen. De 'ontploffingen' en zijn leugens waren zo heftig en nimmer heeft hij zijn excuses aangeboden. Er was geen wederkerigheid, hij schreeuwde constant, ik ben de baas, jij hebt niets te zeggen, ik ben jou geen verantwoording schuldig en dat terwijl ik alles in het werk heb gezet om hem te helpen en hem op weg te helpen. Ik heb zelfs een Track en Trace systeem moeten toepassen om niet aan mezelf te gaan twijfelen. Alle benodigde stukken ddie hij nodig had voor zijn overleggen en die zoek raakte, gaf hij mij de schuld van. Ik ben toen al zijn stukken gaan inscannen die hij mee kreeg en ben ik een Excel sheet gaan bijhouden van wat hij mee kreeg en terug gaf, pas toen kon ik hem laten inzien dat hij zijn eigen stukken liet verdwijnen, ik denk zeker niet opzettelijk, gewoon te slordig of had hij bijvoorbeeld de avond ervoor teveel gedronken, dit is mijn vermoeden. Hij had een aantal weken geleden een overleg in Zeist en ik gaf hem aan dan in het hotel te overnachten waar hij diezelfde dag zijn overleg zou hebben. Toen ik dit voorstelde, schreeuwde hij vreselijk en zie dat ik zo dom was, dom dom dom want hij wilde de avond ervoor alcohol drinken en als hij gepakt zou worden, hij zijn rijbewijs zou verliezen want hij was 3 keer aangehouden. Ik stond regelmatig aan de grond genageld door zijn extreme woede/gedrag. Ik heb hem een paar keer aangesproken om dit gedrag jegens mij te stoppen. De laatste keer was 3 weken geleden, hij dit het weer en weer om niks, ik heb hem gezegd, STOP dit mag en kan niet en vervolgens sloeg hij zijn bureau bijna aan gort. Ik ben toen weggelopen uit zijn kantoor...hij verzocht me om terug te komen. Ik zei NEE en dat ik moest afkoelen, ik trilde over mijn hele lichaam. De volgende dag heb ik me ziek gemeld, ik kon niet meer. Hoofd P & O heb ik 2 dagen er na gesproken en deze man heeft zijn excuses aangeboden dat hij nalatig was geweest en dat hij wist dat mijn baas een psychopaat is en ik het
derde slachtoffer binnen twee jaar ben. Ik begrijp niet dat dit heeft kunnen/mogen gebeuren. Deze persoon had 2 jaar geleden op non-actief gezet moeten worden maar iedereen is bang voor hem, hij is namelijk Director Corporate Affairs. Een gezond bedrijf mag soort gedrag niet tolereren maar laat dit gedrag toch toe en zit ik nu thuis op zoek naar een nieuwe werkgever. Mijn huisarts feliciteerde me dat ik daar weg ben want zei zij dat dit het beste was dat me voor mijn eigen gezondheid had kunnen overkomen (dat ik daar niet meer werk). Ze heeft gelijk begrijp ik nu pas, emotioneel draai je jezelf kapot en dat mag nooit. Ik geloof nog steeds in mezelf en zie dat ik veel pech heb gehad maar hier ook van heb kunnen leren. Ik heb met mijn psycholoog hierover ook gesproken en tijdens de woedeaanvallen van mijn ex-baas keek hij me nooit aan maar voelde de extreme haat, achteraf zie ik dat ik heel moedig was om voor mezelf op te komen maar liep ik ook risico door hem op zijn waanzinnige gedrag aan te spreken maar dat had ik niet door, ik had de psychopaat namelijk niet direct herkend maar begon al wel een patroon te herkennen. Ik zie nog steeds de beelden in mijn hoofd voorbij vliegen, de abnormale woedebeelden maar dit zal wel gaan slijten. Ik ben er van overtuigd dat ik blij mag zijn om niet meer in zijn 'buurt' te hoeven zijn.
Ik geloof in mezelf en mijn kwaliteiten op zakelijk en menselijk gebied.
Mijn advies zou zijn aan iedereen die dit meemaakt of heeft meegemaakt, te kiezen voor jezelf, kies altijd voor jezelf en denk niet dat je iemand kan veranderen. Hou van jezelf.
Ik kon niet alle 'gebeurtenissen' opschrijven want dan kan ik wel een boek schrijven maar misschien doe ik dat nog wel een keer. Op dit moment zit ik in de eindfase, beeindigingvoorstel van mijn ex-werkgever en zelfs dit wil hij niet naar wederkerig respect afsluiten but after all raakt dat me zelfs niet want de opluchting en het uitkijken naar een gezonde toekomst/werkgever geeft me zoveel vreugde en energie. Ik ben ook dankbaar voor de lieve woorden en steun van mijn ex-collega's en vrienden. Ik hoop dat mijn ex-werkgever ooit de stap durft te nemen om dit al hele mooie bedrijf nog gezonder te maken en gezonde mensen in dienst zal nemen en ze op weg zal helpen met de gezonde ontwikkelingen binnen het bedrijf.
Ik wens iedereen veel sterkte en succes en angst is je slechtste raadgever, volg je hart en steek je passie voor wat je wil doen in een nieuwe 'uitdaging'.
Life is too short...!

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs