tears for fears

by Raylin
(Edegem)

Hallo iedereen,

ik ben een vrouw die een relatie heeft van 5 jaar met een man met een sterke persoonlijkheidsstoornis. Na 2 jaar had ik in de gaten dat er iets niet pluis was. Niemand in mijn omgeving wist hier raad mee dus ben ik gaan zoeken naar info op het internet.
Het heeft een aantal maanden geduurd maar nu weet ik 100% zeker met welke stoornis ik te maken heb : een rasechte narcist waarvan de stoornis is ontstaan tijdens zijn jeugd. Zijn moeder vertoont dezelfde symptomen.
Toen ik op een professionele site 18 symptomen las, klopten er 15 van. Ik ben in tranen uitgebarsten en wist mij geen raad want het ergste van al is dat niemand mij zou geloven als ik zou vertellen wat voor een persoon hij is. Naar de buitenwereld toe is hij de charmante en perfecte man maar diegene die dag in en dag uit met hem samenleeft, weet wel beter. Ik weet nooit welk humeur hij heeft als ik thuiskom, moet constant op mijn woorden letten en loop steeds op de toppen van mijn tenen. Soms gaat het enkele dagen goed, net zoals het in een perfect gezin gaat maar dan volgen er een paar zeer slechte dagen met de nodige vernederingen, manipulaties, verbale agressie. Ik durf de stap niet te zetten om alleen verder te gaan want ik ben bang dat mijn familie en vrienden dit niet gaan begrijpen omdat zij dit zelf niet meemaken. Als ik vertrek, ben ik bang voor lichamelijke agressie. Ik was vroeger een vrolijke vrouw en voel mij nu uitgeput en heb vaak een negatieve kijk op vele dingen. Ik ben voortdurend bezig met deze stoornis en ik weet dat dit niet gezond is. Ik wou dit verhaal even kwijt.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs