Comments for Uit de buurt van een narcist als je de mogelijkheid hebt. Hoe verder hoe beter

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jun 07, 2013
Rating
starstarstarstarstar
zo ver mogelijk weg van je N partner
by: Anonymous

Het is een goed advies.

Zo ver mogelijk weg ervan! In mijn situatie is dat zeker het geval (na 8 jaar huwelijk).

Echter, ik lees elders dat het voor sommige mensen (vooral vrouwen, met kinderen) heel erg moeilijk is om zelfs in een andere stad, of dorp, te gaan wonen. Vanwege de kinderen, de school die ze bezoeken etc. Of je eigen ouders, of wat ook.
Dan lees je ook dat ze schrik hebben hun ex weer te moeten ontmoeten. Alleen al die angst, kan je leven opnieuw grondig verpesten.

Daarnaast het probleem met de kinderen zelf, die jouw ex-partner niet willen loslaten als vader, of moeder. Ze moeten dit ook zelf bepalen, als ze al ouder zijn.

Je krijgt pas "rust" terug, na een breuk, als je helemaal niet meer geconfronteerd wordt met je ex N. Dan pas kun je schoon schip maken met het leven dat je voordien samen had. Inderdaad, geen millimeter ruimte geven, want dat wordt zeker "misbruikt" of "gebruikt" (zoals ik weer eens moest ondervinden, helaas).

Het is erg als je eigen dochter (met kind) die situatie ook zo uitspeelt, en chanteert. Veel sterkte. Dat moet naar zijn, dit te ondervinden. Maar ik heb zelf ervaren dat mijn ex N ook uit een familie kwam, met dezelfde egoistische kenmerken. Daar viel voor mij niets aan te veranderen of te verbeteren. EEN GEVECHT TEGEN DE BIERKAAI.

Jun 07, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Bij ons precies zo
by: Anonymous

Mijn 'betere helft' gaf zijn leven lang zijn narcistische broer macht over hem. Tot hij consequent bleef over iets dat hij wilde. Als het gaat om je eigen leven, jouw hachie: ja ik ben het helemaal eens met u. Geef de ander niet de macht, want zolang je dat doet blijft de narcist aan de macht (over jou). Hoe erg de gevolgen ook lijken (zijn) zeg 'nee' op dat wat je niet wilt en 'ja' op dat wat je wel wilt. En blijf consequent. Laat je niet manipuleren.

Sterkte

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Uit de buurt van een narcist als je de mogelijkheid hebt. Hoe verder hoe beter.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs