Uit de buurt van een narcist als je de mogelijkheid hebt. Hoe verder hoe beter

by Fa
(Gelderland)

Ik ben het volkomen eens met Nathalie B.


De behandeling die zij aan narcisten geeft is precies wat je moet doen bij narcisten. Ze om de oren slaan met dezelfde technieken als ze zelf hanteren.

Ik heb ook 30 jaar ervaring met een ex die narcistisch is en nu blijkt mijn dochter hetzelfde. Zij is erger geworden sinds mijn kleinkindje is geboren. Die gebruikt ze nu als machtsmiddel. Ik had geen keus en heb na de zoveelste hoger wordende eisen NEE gezegd.

Toen bleek idd dat mijn gevoel juist was. Ze zei: als je niet doet wat ik zeg zie je je kleinkind niet meer.

Dat was het einde van mijn contact. Ik geef niet toe ondanks het inmense verdriet, omdat ik weet dat het einde zoek is en bovendien moet ik nu het voorbeeld zijn voor mijn kleinkindje dat machtsmisbruik niet loont. Ook wilde ik niet dat zij ziet hoe haar moeder mij als een deurmat gebruikte (en ik me liet gebruiken vanwege de onderhuidse dreiging van contactbreuk) Ik heb er goed aan gedaan ook met het oog op mijn kleinkind.

Mensen die dit lezen en intelligent zijn begrijpen dat ik deze keus van bij mijn standpunt blijven heb moeten maken.

Nooit toegeven in welke omstandigheden ook aan emotionele chantage.

Daar komt niets goeds uit voort. Blijf nuchter denken en geef narcisten geen kans, in welke verhouding je ook tot ze staat.

Narcisten hebben macht, omdat we ze macht geven en hebben gegeven.

Dat is nu net iets wat je NIET moet doen. Macht geven. Een andere mogelijkheid is er niet. En idd als je zon moeder zus of partner of wat dan ook hebt en je hebt de mogelijkheid zo ver mogelijk bij ze vandaan te komen doe het dan. Als je nog een beetje geluk wil ervaren.

Sterkte
Fa

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs