Verliefd getrouwd gescheiden..

by exvrouw van een narcist
(Nederland)

Mijn ex (2) was de knapste, charmantste zakenman van de wereld, dat vond hij zelf, maar anderen ook, volgens hem. Ik heb de fout van mijn leven gemaakt toen ik hem leerde kennen, ik was getrouwd, had 3 kinderen en een prima, maar vaak afwezige man. Ik werd overladen met complimenten, en vragen hoe het thuis ging, hij wist zeker dat ik daar ongelukkig was, ik sputterde tegen, nee echt niet, maar hij bleef doorhameren, welles welles, gooide er nog wat horoscopenwijsheid bovenop, en verhandelingen over Chinese astrologie, liet me de combinaties zien, we waren voorbestemd voor elkaar ! Ik begon het zomaar te geloven, en werd verliefd, ongelooflijk! Verkocht!


Ik vertelde het thuis aan mijn man(1), dat ik verliefd was en bij hem weg wilde gaan, mijn man raakte in paniek, ik zal die golfbeweging de lezer besparen, hij dreef me door zijn wanhoop regelrecht de armen in van 2.Ik liet alles achter, en begon een relatie met 2, we gingen naar de notaris die me afraadde een wurgcontract te tekenen, maar hij was zo lief, zo knap, zo integer volgens zijn eigen zeggen, ik tekende tegen beter weten in.
Daar begon de ellende, hij begon te manipuleren, me bloemen geven en even later boos worden dat ik niet op de gewenste manier bedankte, ik zei o wat mooi en lief, ze gaan in de mooiste vaas! Fout! Ik had dank-je-wel- moeten zeggen, hij bleef een week kwaad. Later kreeg ik weer een bosje bloemen, ik zei meteen dank-je-wel.. Ook fout, nu weer een week kwaad omdat ik alleen maar dank-je-wel zei omdat het moest, ik meende er niets van volgens hem. Weer een week op negeer! Ik kronkelde me in alle bochten, raakte overtuigd dat ik niet goed genoeg mijn best deed, en raakte na 5 jaar zo leven burn-out. Dat kwam door mijn werk, wist hij, en kwam ook goed uit, hij verdiende geld zat, zijn verstandelijk gehandicapte kind was vaak bij ons, meer nog toen diens moeder kanker kreeg, ik hoefde niet te werken, blijf maar lekker thuis. Baan kwijt dus. Later begon hij me van de buitenwereld te isoleren, we woonden in een buitengebied, ik raakte al mijn vrienden kwijt in de loop van de jaren, en nieuwe vrienden hadden al snel door dat ze beter weg konden blijven, ik stond helemaal alleen. Aan het
eind van het huwelijk met 2 verkocht hij zonder me in te lichten mijn auto, pakte mijn papieren van paspoort tot aan diploma`s en getuigschriften af, sloot telefoon en internet af, ik kon geen kant meer op. Ik ging naar een psychiater, me laten testen, ik was niet normaal, dacht ik. Er kwam niets uit, hooguit de burn out, dat wist ik al, de psychiater stelde voor om man 2 mee te nemen, hij stemde meteen in, met hem was niets mis, dat zou hij wel even laten zien. We deden beide dezelfde test opnieuw, en rara? Hij bleek het syndroom van Asperger te hebben, en een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Hoe had ik dat niet kunnen zien? Hij keek me nooit aan, liep altijd heen en weer, telde schroefjes, hoestte jaartallen op van liedjes uit de top 40 aller tijden, hij wist welk jaar, hoe lang in de top tien, op welke plaats, alles klopte, en als een jaartal door de DJ anders werd aangekondigd, dan deed de DJ het fout, die was dom.
Ik kreeg assertiviteitstraining, en moest leren nee zeggen, hulp vragen, rust nemen, daar begon de ellende pas goed. Ik zat regelmatig onder de blauwe plekken, heb alle deurposten ontmoet, ellebogen ook, maar hij sloeg me nooit, hij liep me omver en ik dacht nog dat hij onhandig was, zoiets. Na veel strijd en stress heeft man 2 me de deur uit gezet, met niets, slechts een zak kleren, en mijn tasje waarmee ik sliep uit angst dat hij het alweer af zou pakken als ik niet oplette. Mijn broer ving me op, ik had niets meer, geen geld, geen bezittingen, niets! De scheiding werd ingezet, hij wilde me ruïneren, uiteindelijk geloofde de rechter niets van zijn verhaaltjes en verloor de rechtszaak, ik wacht nu ( na 4 jaar) nog op de afwikkeling, en ontvang af en toe rotopmerkingen via sms.. Hoewel ik de draad oppak, en probeer te overleven, zal ik nooit meer de oude worden, het was te zwaar. Ik ken de laster die hij over me rond strooit, dat doet zeer, ik ben niet volmaakt, en tegen laster kan je je niet verdedigen, hij heeft genoeg mensen rond zich die hem niet kennen, zelfs zijn familie niet, ze geloven alles wat hij zegt.

Alle details heb ik u bespaard, dit was mijn verhaal in grote lijnen.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs