Comments for Vervolg: Leven en verlaten van narcist: kind met narcisme???

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Mar 31, 2016
Rating
starstarstarstarstar
kind met narcisme
by: Anonymous

Hallo,
Ik heb ook een man met narcistische trekken en sta op het punt om bij hem weg te gaan. Voor mijn zoon nu 19 (p.d.d.nos) had ik voor mijzelf de regel om hem minimaal 7 keer per dag een goed commentaar,compliment te geven, of hem te laten merken dat ik van hem hou. Verder heb ik zijn gevoelens altijd benoemd.
In de pubertijd gaan ze hun problemen verwerken op de manier waarop ze dat in hun eerste kinder jaren hebben gedaan. Maar nu kunnen ze bewuster een andere manier/oplossing proberen toe te passen. (Moet wel aangereikt worden)
Wat ik zou aanraden is probeer aan de minimalen hoeveelheid van 7 keer per dag te komen en hem een goed gevoel te geven (kunnen kleine dingen zijn b.v. Je heb je tas gepakt, fijn dat je me zo'n lekkere knuffel geeft). Benoem zijn gevoelens en praat met hem of hij dit inderdaad zo voelt. Wanneer hij weet wat hij voelt kunnen jullie de stap zetten naar de oorzaak. Het benoemen ik was boos omdat.... Ik had kunnen zeggen dat ik...... En het ombuigen van zijn reactie
Mijn zoon doet het goed en ik vraag nog steeds om een knuffel van mijn grootste zoon (voor hem). Juist hij heeft behoefte aan liefde, alleen is het zelf organiseren ervan niet makkelijk. Maar daar ben ik (moeder) voor.

Aug 10, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Lieve N,
by: Helper

Dit is zwaar en ik voel heel diep met u mee. Zelf ben ik geen voorstander van medicijnen voor kleine kinderen, geloof meer in onvoorwaardelijke liefde en kinderen vroeg of laat zelf de waarheid te laten ontdekken en inzien. Dan kan er denk ik rust komen. Heel mooi en steunend dat zoveel mensen achter u staan. Volg uw gevoel, sta in uw kracht, ben er als veilige steun voor uw kinderen. Zelf heb ik ooit een positief e-mail contact gehad met http://www.de-apate.nl/ Zij kennen ook goede hulpverleners om iedereen weer tot zichzelf te laten komen. Goede hulpverleners zijn m.i. zeer schaars waar het narcisten en hun slachtoffers betreft. Hopelijk heeft u hier iets aan. En voor iedereen, die te maken heeft met moeilijke mensen en mogelijke gevolgen daarvan voor hun kinderen: houd moed, blijf sterk en in uw kracht staan. Op een dag is er echt iemand - al duurt het jaren - die alles doorziet, (rechts)dossiers gaat lezen en manipulerend gedrag gaat herkennen(Deze woorden zijn uit ervaring geschreven). Ik wens alle lezers vanuit mijn hart heel veel liefde en kracht toe.

Aug 07, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Bedankt
by: N

Dank jullie wel voor de reacties.
Het is nu de derde keer dat iemand mij adviseert, Neurofeedback te laten doen, ik heb het advies dan ook opgevolgd, dinsdag krijgt hij de intake met screening.
Het contact met zijn vader is beperkt, hij is gelukkig verhuisd naar 120 km verderop. Ik wil niet dat de kinderen bij hem komen, af en toe probeert hij mij af te dwingen de kinderen wel te laten komen, maar ik blijf bij mijn standpunt; hij mag de kinderen bij mij bezoeken en ze mogen onder toezicht van zijn zus of zwager naar hem toe. (naast zijn narcistische gedrag, heeft hij ook nog een drankprobleem) Hij is het hier niet mee eens, ben zelfs al gedreigd door zijn huidige vriendin dat ze de kinderen hier weg zou halen en heb meer bedreigingen van hen ontvangen. Ik ben met mijn hele verhaal naar een advocaat geweest, die neemt het heel serieus maar ziet ook het gevaar als wij hem met een gerechtelijke procedure uit de ouderlijke macht proberen te zetten. Doordat hij vakman is in het verhaal volledig te verdraaien, te manipuleren e.d. heeft zij mij geadviseerd het eerst op zijn beloop te laten en zelf heel standvastig te blijven. Anders loop ik het risico dat de rechter hem het voordeel van de twijfel zal geven en onder toezicht toch een omgangsregeling zal opstarten, met alle gevolgen van dien! Op dit moment gaat het goed. Gelukkig staan zijn drie zussen en hun partners volledig achter mij. Zijn ouders leven niet meer, zijn vader is overleden toen mijn ex nog maar 5 jaar oud was. Hij heeft ook veel meegemaakt als kind, misschien een van de oorzaken dat hij dit gedrag nu vertoond??
Daarnaast heb ik goed contact met mijn ouders die volledig achter mij staan, en mij ook ontlasten door Niels regelmatig bij hen te laten logeren e.d.
Ik hoop dat de neurofeedback resultaat zal hebben in combinatie met Writing Junior en de thuis-begeleider die we reeds hebben, dan moet er toch iets positiefs gaan gebeuren?

Aug 06, 2015
Rating
starstarstarstarstar
gebleven
by: Anonymous

Ik ben extra bij mijn man gebleven. Mijn jongste is ook een moeilijk kind gebleven. Niet zo extreem als Niels. Maar wel altijd opvallend. In de puberteit wordt het alleen maar erger. Ik zou niet weten bij wie je terecht kan. Hulp wat ik ervaren heb, heb ik niets aan gehad. Het gaat in mijn ogen alleen om geld te verdienen.
Ik heb wel een keer korrelatie gebeld. Zij gaven mij tips, maar ze zijn niet waterdicht. Uiteindelijk was ik er wel mee geholpen op dat punt zelf. Ik denk wel dat je daar goed terecht kan met je vragen. In de buurt moeten wel mensen zijn die je kunnen begeleiden. Maar een expert die verstand van narcisme heeft, is helaas nergens te vinden. En dat is wel wat je nodig hebt. Je moet namelijk het hele verhaal kwijt, ook wie zijn vader is. En daar kijken ze niet naar of snappen ze niets van. Het gaat de hulpverlener alleen om Niels zelf. Maar het probleem is niet alleen Niels zelf.

Ik ben wel van mening, dat Niels niet meer bij de vader moet komen. Je hebt dan totaal geen grip meer op hem. Ik ben daarom ook bij mijn man gebleven, de hele familie heeft narcistische kenmerken, ik kon het niet aanzien dat ze mijn kinderen kapot zouden maken. Ik heb gezien hoe de moeder van een ander kind verachterlijkt werd. De hele familie zit er dan bovenop. Het kind is er echt door gehersenspoeld. Probeer maar eens van zo'n gezin af te komen! En wat als Niels voor zijn vader kiest? Je moet hier een goed plan maken. Gelukkig geef je nu zelf het goede voorbeeld. De enige oplossing zou misschien nog zijn familie kunnen zijn. Als zij weten dat je ex-man narcistisch is, dan kun je daar nog mee samenwerken. Maar ik ben er bang voor, de appel valt vaak niet ver van de de boom. Ik wens je heel veel succes.
Aug 05, 2015
Rating
starstarstarstarstar
lastig
by: Feri

dank voor je verhaal. Lastig dit. Goede kindertherapeuten zijn er maar weinig, is mijn ervaring. Vrijwel zeker is Niels getraumatiseerd geraakt door de scheiding én door het narcistische gedrag van vader. Het goed verwerken van dit alles kost tijd en een zeer geduldige behandelaar die ook nog eens een goed voorbeeld kan zijn voor hem. Maar... zo lang hij zijn vader blijft bezoeken of zijn vader blijft zien als 'normaal', zo lang zal het erg lastig blijven hem te veranderen.
Blijf doorzoeken naar goede kinderpsychologen. Mogelijk zou neurofeedback ook kunnen helpen, om hem rustiger in zijn hoofd te laten zijn. Kijk bij de GGZgroep, waar ik ook werk. Die kunnen goed neurofeedback geven en kinderen begeleiden.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Vervolg: Leven en verlaten van narcist: kind met narcisme???.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs