Comments for vervolg van mijn verhaal

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 30, 2013
Rating
starstarstarstar
reactie op vervolg
by: Bloem

Ik begrijp dat je je verhaal kwijt moet. Het is natuurlijk veel jaren oneerlijk gegaan in je leven. Maar ik heb ook een beetje moeite met sommige dingen.
Ik stel mijzelf soms ook de vraag, waarom is het gebeurd, of ik probeer verklaringen te vinden..
Maar als je goed leest, dan zijn er geen verklaringen..

Je zegt bijvoorbeeld:
is dat de kracht van narcisme dat ze met simpele zinnen mensen kunnen bereiken?

Ik denk dat men uitgaat van dat ouders het goed bedoelen, behalve als er keihard bewijs is dat het tegendeel waar is.

Verder raad ik je aan je te richten op de toekomst. Zoals ook iemand anders typte, bijvoorbeeld een hobby, of probeer iets te ontdekken waar je plezier aan kunt gaan krijgen. Dat voorbeeld van de koffie begrijp ik, ik heb zelf ook veel moeite met ogenschijnlijk simpele dingen. Maar het worden overwinningen wanneer je doorgaat en jezelf doelen stelt! Als je niks doet wordt het ook niet vanzelf beter!
Misschien kan je voor jezelf op een rijtje zetten wat je zou willen. En dan vervolgens kleine stapjes bedenken hoe je daar komt. En dan ook blij zijn wanneer het lukt en dat niet als vanzelfsprekend zien!

Jun 19, 2012
Rating
starstarstarstarstar
reactie
by: Salomé

Masja,

ik kan me voorstellen dat je je nog steeds gekwetst voelt en dat je dat het gevoel geeft nog altijd het ondergeschoven kind te zijn. Realiseer je echter wel dat je nu geen kind meer bent en dat je je leven aan het vergooien bent met de negatieve gevoelens die voortkomen uit vroeger. Het mooie van vroeger is dat het al geweest is. Je bent nu volwassen, dus je kunt je eigen keuzes maken. Vroeger speelt slechts zo'n grote rol als jij haar toestaat te spelen.

Ik ben zelf een mishandeld kind geweest, maar nu ben ik een volwassene en realiseer me dat ik ook ooit zal sterven. Wat een verspilling als ik altijd alleen maar dat mishandelde kind blijf, waar is de lol dan?

Kom, geef jezelf (en desnoods je moeder) een schop en ga je richten op wat voor jou belangrijk is. Je gezin, je werk, je hobbies etc. Wat heb je altijd al willen doen, maar heb je nooit gedaan?
breng dat binnen handbereik. Het ernaar toe werken is de moeite waard, hetgeen zelf en het terug kijken is dan ook terugkijken naar een blij verleden.

Verleg je focus. Veel succes!

Mar 29, 2012
Rating
starstarstarstar
Invoelbaar maar...ontsnap uit negatieve spiraal
by: Feri Kovács

Dag Masja, zoals ik al eerder zei: invoelbaar verhaal. Ik begrijp dat je veel kwijt wilt op zo'n site/blog. Hiervoor is deze site echter niet, zoals ik al eerder aangaf. Er is een lezer die jou wel wat adressen wil sturen waar je goede professionele hulp kan krijgen. Overigens helpt het je zeker om een en ander op te schrijven zoals je hier doet. Ik wil het schrijfproces niet stoppen maar je moet het wel ergens gaan doen, in meer privacy. En het liefst begeleid door een goede psycholoog. Ik hoop dat je dat begrijpt.

Mar 28, 2012
Rating
starstarstarstarstar
"verzorging'
by: Masja

Als kind heb je nog niet heel veel woorden. maar gevoelsmatig, ben je sterk ontwikkeld. en voelde ik gevoelens van andere mensen aan. ik had situaties door.
ik iedereen vertellen dat dat nep was maar geen een vriend van haar wilde naar mij luisteren. of kijken dat het wel eens kon kloppen wat ik te vertellen had. Mij moeder hoeft in hun gezichten maar te zeggen dat ze zich zorgen om mij maakt wat ook nep is. .. want emoties heeft ze niet althans geen echte die kan ze nadoen. maar gevoelsmatig is er niets. dan gebruikt ze gezichtspieren die daar bij nodig zijn. en dat is waar de mensen naar kijken. blijkbaar is dat genoeg. of ze gaat nephuilen. zo hebben mensen mij de rug toegekeerd.
Hoe kan het dat doktoren huisartsen daar in trappen? hebben zij niet door dat ze manipuleert ze weet wel op ze in te spelen om iets gedaan te krijgen.
Mijn eigen karaktereigenschappen werden kapot getrapt door altijd negatief gedrag en ze projecteerde haar eigen innerlijk op mij. ik kon nooit zijn wie ik was. Er werd bepaald wie ik was
en zo is mijn leven gecreeerd dat: ik de gek ben en zo moet ik ook door het leven van de maatschappij omdat mijn moeder geloofd word en ik niet.
mensen konden niet bedenken wat praat die vrouw raar over haar kind. dat is niet goed voor het kind ofzo. is dat de kracht van narcisme dat ze met simpele zinnen mensen kunnen bereiken? is dat overtuigend? daar lijkt het wel op bij mijn ouders met weinig woorden. over kunnen komen. en er in geloven. en dus geloven anderen het ook.
Mensen hebben altijd gezegd en gedacht dat kind is gek. en zeiden dat ook tegen mij.
op zich hoef ik geen medelijden, dat is niet de bedoeling
wel is het mijn bedoeling, dat mijn verhalen in de wereld mogen komen en dat mishandelingen serieus genomen moeten worden. en dat mensen weten hoe het kan verlopen met iemand die wordt mishandeld en dat het soms niet meer te redden is.
Helaas kan niet iedereen er uit komen. ook al heb je honderd keer in je leven om hulp gevraagd.
hoe mensen met je omgaan is heel belangijk. voor de gevolgen. het is belangrijk dat mensen weten dat daden en oorzaken gevolgen hebben. helaas duren die gevolgen bij mij tot op de dag van vandaag. ook al doe ik mijn best leven te maken maar tussen mensen komen lukt niet meer.
haar gedragingen hebben zeker invloed gehad op hoe het erin mijn innerlijk aan toe gaat. want ze trekt andere mensen mee in haar ziektebeeld
die ze opdracht geeft om lelijk tegen mij doen. een voorbeeld is koffie aanbieden. er wordt ggevraagd wat wil je drinken.. je zegt thee omdat je genoeg koffie hebt gehad... nou masj hoe kun je dat nou vragen? je moeder heeft koffie gemaakt
gevolg was dat ik als ik iemand koffie ging aanbieden ik onrust voelde in mijn innerlijk. dat heeft jaren geduurd om er van af te komen.
ik wil mensen normaal koffie aanbieden en dat met gemeend hart geven.
ik had wat meer over verzoring willen vertellen, misschien lukt dat op een andere dag beter.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to vervolg van mijn verhaal.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs