waar blijft de waardering?

ik heb een vriendin waarvan ik het vermoeden heb dat zij een narcist is. Ken haar al 7 jaren en heb een hechte vriendschap met haar. In het eerste jaar van onze vriendschap heeft zij mij laten vallen zonder enige redenen. Alles leek gezellig en goed. Ik raakte daardoor helemaal in de war en kon haar gedrag niet accepteren en niet begrijpen. Na een maand deed ze alsof er niets gebeurd was en zocht ze weer contact. Ik merkte dat ze diep in de put zat met familie kwesties. Ik heb aldoor een luisterend oor aangeboden en gaf haar opbouwend advies. Zij werd geleefd door de familie. Ik heb geprobeerd haar vertrouwen te geven dat zij over innerlijke kracht bezat en zij de regie over haar leven weer in eigen handen kon nemen zonder schade aan de familie. Familie heeft haar in alles bijgestaan en daarom geen slecht woord over hen. Echter, de familiebanden waren weer te sterk om een eigen leven te leiden wat heel veel stress veroorzaakte. Het ging stukken beter met haar.

Heb al mijn energie in haar gestoken.
Stond voor haar klaar dag en nacht als zij mij nodig had.
Nu merkte ik al gauw dat ze met sommige situaties niet goed kon omgaan. Haar emotie had ze niet onder controle. Ze had een grote fantasie, ze maakte haar eigen verhaal en geloofde daar sterk in. Kon heel erg uitbundig zijn en veel pret en plezier maken maar ook heel erg down zijn.
Belde de
hele dag door. Kon niet echt alleen zijn. Zij was een weduwe met 2 kinderen en had soms woedeuitbarstingen.
Kon zich niet zo verplaatsen in andermans probleem.
Was altijd met zich zelf bezig. Ik vond het maar raar gedrag en ben gaan zoeken op internet. Daar vond ik het woord "Borderline". Ik vond dat het erg paste bij haar gedrag. Soms was ze heel kwetsend naar mij toe en als ze dat deed zocht ik de site op van Borderline en kon haar daardoor weer vergeven. Dit doe ik al 6 jaren op deze manier om de goede vrede te bewaren. Ik wil haar niet kwijt want ze heeft erg veel humor en gezelligheid. Dat haalt mij uit de sleur van mijn leven. Enfin, nu merk ik ook nog dat ze alleen over zichzelf praat en steeds zich zelf bewondert. Je moet alleen maar met haar bezig zijn.

Ik help haar met alles. Nu het volgende probleem wat mij bezighoudt. Zij heeft nu nog een aantal mensen die haar helpen. Ik vind dat prima omdat ik ook nog lucht krijg hierdoor.
Ik heb altijd gedacht dat zij geen waardering naar anderen kon brengen i.v.m. haar narcistisch gedrag. Nu blijkt dat zij dat wel doet met de mensen die zij pas heeft leren kennen. Er wordt waardering uitgesproken naar anderen en kado's worden gekocht voor anderen. Het geeft mij een heel vervelend gevoel waar ik even niet mee kan omgaan.
Moet ik er iets van zeggen of dit laten gaan?

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs