Comments for wat narcistische ouders bij hun kinderen teweeg kunnen brengen

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jul 09, 2020
Rating
starstarstarstarstar
Vervelend en herkenbaar
by: Anonymous

Hallo,

Ik ben 4 jaar geleden gescheiden. Ik herken jouw verhaal in mijn ex. Maar helaas herken ik jou verhaal ook in mijn leven.

Ik heb gemerkt, toen ik wegging dat het makkelijker is te zien wat er aan de ander mankeert of zijn familie. Uiteraard is die familie anders, dan dat mijn familie was.

Inmiddels weet ik ook wel wat in mijn familie niet goed ging. Ik ben halverwege 50. Mijn ouders en mijn ex haar ouders zijn allemaal geboren voor en in de oorlog. Die tijd was zo compleet anders. Het draaide daar om leven. En voelen hebben ze niet geleerd.

Of iemand narcistisch is.... dat hebben we allemaal. Dat is ook een gezonde eigenschap. Ik vermoed dat jij bedoelt dat de moeder van jouw ex een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat is heel andere koek.

Mijn schoonfamilie heeft ook volledig met mij gebroken. Ik ben in ons geval uiteindelijk weggegaan. Ik had daar hele goede redenen voor. En dat was geen midlife crisis. Was ik gebleven dan was ik nu waarschijnlijk niet meer op deze aarde.

Na 4 jaar blijkt dat mijn ex aan borderline lijdt.
Dat ze dat heeft, kan natuurlijk genetisch zijn. Maar ook vanuit de opvoeding zijn ontstaan. Dagelijks heb ik en mijn kinderen daar last van. Mijn kinderen zijn uiteindelijk bij mij gaan wonen omdat ze het niet meer volhielden bij mijn ex.

Het is vreselijk als je dit overkomt. Jouw verhaal, mijn verhaal. Ik heb destijds ook gedacht dat het narcistische persoonlijkhedsstoornis was. Voor een deel werd ik daar ook ondersteund door een diagnose, die 3/4 gevorderd was. Voortijdig heeft mijn ex de diagnose gestopt.

Wat ik er van heb geleerd is: Stop ermee te zoeken naar een oorzaak. Je wordt daar steeds ongelukkiger van. Jij kan je ex niet meer veranderen en de situatie ook niet. Ook zijn familie niet. Pak je leven op, ga daten met een nieuwe man. Of zoek leuke vriendinnen, of trek de banden aan met je huidige vrienden.

Besef dat het voorbij is, welke oorzaak het ook heeft. Stel jezelf de vraag: Zou je je ex weer terug willen hebben als je analyse klopt, na wat er gebeurd is. Het verzacht zeker jouw pijn om de 'schuld' ergens neer te kunnen leggen. Dat deed ik ook. Maar ik merkte dat het mij steeds verder verteerde. Op het moment dat ik mijn leven weer oppakte, begon er weer wat kleur in mijn leven te komen.

Ik verwijt mijn ex en haar familie nog steeds van alles. Maar ik prober het achter mij te laten. En dat lukt me steeds beter.

Ik wens jou een gelukkig leven toe, Dat geluk zal jezelf weer moeten vinden en daar zal je voor open moeten staan. Zo te lezen heb je je kinderen nog. Maak er met hen wat moois van.

grt anoniem

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to wat narcistische ouders bij hun kinderen teweeg kunnen brengen.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html