Comments for Wat vindt de narcist er zelf van!

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 10, 2013
Rating
starstarstarstarstar
ik zou wel willen geloven
by: madelief

Ik zou willen geloven.. mijn vader verandert niet. 1 gezin, 5 personen alles kapot. mijn moeder geestelijk ziek geworden. kind 1 in de goot, kind 2 afhankelijk van een dominante man. beide en moeder elke dag op zoek naar liefde. ik ben de realiteit gaan zoeken, weg uit de leugen en fantasie waarin ik ben opgegroeid. En kijk mij nu.. trots dat het lukt, blij met mijn leven, mijn partner, ons huis, onze huisdieren.
Maar soms denk ik wel eens hoe zou het zijn als ik was blijven geloven in zijn fantasie.. dan mocht ik ook achterover blijven leunen in de goot. dan zou ik alleen nog 1 doel hebben.. hem dienen.
nee nee, ik sta in de realiteit, ja ik ga door. ik verdien beter dan mijn vader zijn leugen.
ik kan niet geloven..
toch wil ik mensen met nps die hard aan het werk zijn, veel sterkte en succes wensen. ook sterkte en succes voor mijn lotgenoten.
madelief

Aug 16, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Succes!
by: rob voorheen robbie

Probeer het maar eens.... vraag er anders naar bij een therapeut...
Succes!

Aug 09, 2013
Rating
starstarstarstarstar
gif teruggeven
by: Sylva

Rob bedankt, ik denk dat ik hier wel iets mee kan.

Aug 06, 2013
Rating
starstarstarstarstar
gif terug geven...
by: rob voorheen robbie

Ik wilde nog even deze meditatieve tip/truc meegeven...
Ik heb het geleerd van mijn hypnotherapeut.

Wat je doet is; je sluit je ogen... in gedachten zie je degene waar je pijn van hebt, ik noemde het gif... in mijn geval met name mn moeder maar je kan het met ieder pijnpunt doen dus ook andere personen waar je last van hebt.
Je sluit je ogen... je ziet het gif...groen... je raapt het op je doet het in een emmer, je kijkt goed tot je de laatste druppel hebt gevonden en je doet het allemaal in die emmer... ondertussen komen er allerlei herinneringen naar boven, kort, maar hup in de emmer... dit, dat, snel, hup... En dan... geef je die emmer aan haar, ajb,... dan zie je je moedertje staan met die emmer en das best zielig... want ook zij heeft je dat gif niet willen geven, echt niet... haar gif komt ook weer ergens vandaan, van haar moeder bijvoorbeeld... Dus heb ik mn moeder gevraagd om het weer aan haar moeder terug te geven... en dan staat daar ineens een vrolijk moedertje ;-) en in gedachten vraag ik oma om het ook weer terug te geven aan haar bron... want het moet terug naar de oorsprong. Maar goed je bent al ver genoeg bij je moedertje, en bij jezelf... en weg is het gif! Je hebt meteen je moeder vergeven! Zij had het ook liever anders gedaan, niemand wil gif doorgeven,...

Deze sessie heb ik uiteindelijk zelf nog een paar keer gedaan met mijn vader in gedachten, mn stiefmoeder want die heeft mij ook beschadigd... Maar Hé, uiteindelijk bedoelden ze het allemaal niet zo!

Ik ben na die sessies met mezelf daarna naar ze toegegaan, koffietje gedronken, vrede gesticht, en echt ze waren allemaal super blij en ik natuurlijk het meest en super trots.

Die relaties met die personen uit je leven zullen misschien nooit helemaal super worden zoals je hoopt, maar er is iig vrede!

Ik zie het zo; de 'leegte' die je in je leven hebt en vult met verslavingen en god weet niet wat... kan je alleen maar vullen met die mensen die 'm veroorzaakt hebben, je naasten, je ouders, je vrienden. Sticht vrede! Vul jezelf met de liefde die zij voor je voelen... hierdoor ben ik ook meer van mezelf gaan houden... omdat ik die stap heb gezet, omdat ik niet meer met ruzie en pijn wil leven.

Oh ja nog een klein dingetje; mijn vriendin zei 'heb medelijden met ze'... want idd iedereen heeft een verleden van pijn, dus lijd mee ook met hen... mijn moeder heeft een rotjeugd gehad door... zus en zo... snap je? Ook dat is dus vrede. Medelijden. Samen. Want we hebben allemaal wel ergens last van. En ik ben degene die er nu wat aan kan doen. Ik kan de keten doorbreken. Voor mezelf en mijn kinderen!

Ik hoop dat het jullie inspireert, dit was voor mij een maand geleden het begin van een mooi proces, een nieuwe vredige weg!

Grt, Rob

Aug 04, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Beste Silvia en anderen
by: Bang

Beste Anonymus,

Je slaat de spijker op zijn kop. Helaas zijn mijn beide ouders overleden. Zal dus een andere manier moeten vinden om met die (idd) rotzooi uit het verleden te dealen.
Je opbeurende woorden geven mij niettemin goede moed!
Bepaalde karakter/gedragseigenschappen krijgen we in beginsel van thuis mee.
@Sylvia groot: Sterkte!

Jul 01, 2013
Rating
starstarstarstar
gif teruggeven
by: Sylvia groot

Mag ik vragen op welke manier je het gif van je ouders aan hen hebt teruggegeven?
Misschien dat ik iets van je kan leren want ikzelf zou namelijk niet weten hoe ik dat zou moeten aanpakken op een verstandige manier.

Jul 01, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Beste Silvia en anderen
by: Anonymous

Nooit ten koste van anderen dat moge duidelijk zijn.

Als je andere mensen beschadigd hebt is het ook heel belangrijk om je excuses aan te bieden op een presenteerblaadje, op je blote knieën.
Maar het belangrijkste is om te zien, en echt heel erg diep te voelen wat je anderen hebt aangedaan... maar ook wat jou is aangedaan.
Het 'gif' dat je van je ouders bijvoorbeeld hebt gekregen moet je aan ze teruggeven! Het is niet van jou. Zij moeten het zelf ook maar weer aan hun ouders teruggeven.
Dus weg dr mee! Terug met die troep!

En wat blijft er dan over...?! Idd die goede mooie jij. Terug bij je onbevangen naïeve kleine grote mooie jij.

Tis hard werken, oefenen, omvallen en weer op staan, maar de sleutel ben jij, jij bent een goed mens maar geef die troep alsjeblieft terug aan van wie het is.
Je wordt er een zoveel leuker mens van.
Dan ben je niet meer bezig om de hele dag opgefokt te zijn. Boos te zijn. Anderen tot last te zijn.

Rust, ruimte, vrede.

Het leven is best leuk!
Jun 25, 2013
Rating
starstarstar
i am oke, you are oke
by: Sylvia groot

Zoals jij het nu schrijft, komt het op mij over alsof je (wederom) lak hebt aan iedereen. Dan heb je niets geleerd en ben je terug bij af.

I am oke, you are oke, is uiteraard een goed uitgangspunt. Wat ik mis in je optimistische stukje is, dat het niet de bedoeling is om jezelf EN andere mensen te schaden met je gedrag. Goede therapieen en/of zelfhulpboeken zijn daarop afgestemd.
Lijkt me niet geheel onbelangrijk om dat erbij te vermelden.

Jun 24, 2013
Rating
starstarstarstarstar
I'm OK! You're OK!
by: Anonymous

Hi Bang,

Verdorie. Je bent je aan het terug trekken.. ik ken het gevoel... misschien is dat ook even nodig... helemaal terug naar jezelf. Yes jezelf! Het heeft mij ook een paar dikke maanden gekost... het is een fase waar je doorheen moet. Inmiddels ben ik 4 maanden verder en ben weer op gestaan!
Fuck Narcisme, en toen was ik ook nog ineens bordeliner...
Weet je wat het was? Ik vond me niet goed genoeg, ik twijfelde aan mezelf, constant, vertrouwde mn gevoel niet... ging bij iedereen te rade... Hou toch op! Da's wat ik op een goede dag tegen mezelf zei...
Weet je ik ben ok, i'm ok, ik mag er zijn! En jij ook! En jij bent ok, je kan wat, je bent iemand,ook jij bent een goed mens, iedereen is dat... Wat het probleem is naar mijn bescheiden mening is dat we door god mag weten wat allemaal een keer de weg kwijt raken.
That's all.
Dus er komt een moment dat je in de spiegel kijkt en zegt; GENOEG!Ik ben OK!
...Met mn onhebbelijkheden, mn stomme dingen, maar fuck dat heeft iedereen. 'Iedereen heeft wel wat' heb ik op een A4tje met koeien letters en aan de muur gehangen!
Hoe diep wil je in therapie, hoeveel zelfhulpboeken wil je lezen, hoeveel raad en daad wil je van een ander? Hoeveel goedkeuring?
Ik zeg tegen je dat je een super lief/goed/fantastisch mens bent net zoals ik! ;-) Zeker weten!
En weet je, toen ik dat tegen mezelf zei kwamen de bewijzen, oude vrienden, oude collega's, iedereen vond het leuk dat ik me weer liet zien. Trots, met nieuw herwonnen zelfvertrouwen.
Fuck it, zei de 'narcist'. Ach ik was ff de weg kwijt. Stempel; narcist. Tis niets meer dan een tijdelijke 'stoornis'. Terug naar de kracht in je, in je ziel, in je liefdevolle ik... en hopla de rest komt vanzelf... het komt goed... iedereen is goed!

Succes, zet um op!

xJun 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Bedankt
by: Bang

@Rob & Sylvia:
Bedankt voor jullie reacties. Excuses voor mijn late reageren...
Fijn te horen dat ik niet word veroordeeld. Gaat goed komen.
Veel vervelende dingen gebeurd laatste maanden. Eea heeft van mij een stil en teruggetrokken persoon gemaakt, tot aan bijna saai.

Beter zo; brengt me minder in de problemen...

Feb 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Niet bang zijn
by: Rob voorheen robbie

Beste bang,

Ik heb de waarheid ook niet in pacht, maar als je bang bent maak je rare sprongen, maak je rare opmerkingen etc
Dus misschien moet je niet bang zijn en proberen te ontdekken waarom je bang bent én of dat wel terecht is, of het wel waar is...

Neem rust, voel, denk, voel...

Sterkte!

Feb 21, 2013
Rating
starstarstarstarstar
motiveer jezelf
by: Sylvia groot

Bang..... het eerste wat in mij opkwam na het lezen van jouw verdrietige berichtje over je gebrek aan gezonde communicatie was: "het is de toon die de muziek maakt".
Je kunt jezelf heus vooruit helpen maar dan moet je intensief en langdurig aan de slag met bijvoorbeeld schematherapie. Mindfulness training schijnt ook te helpen.
Motiveer jezelf door uit te zoeken hoe die therapieen werken, ga intake gesprekken aan met deskundigen, kies niet de makkelijkste weg, laat het er niet bij zitten.

Feb 17, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Volledig vastgelopen in narcisme...
by: Bang

Weet niet meer wat een onschuldige opmerking is en wat een belediging.
Weet niet meer wat opkomen voor jezelf is en egoisme is.
Weet niet wanneer te spreken wanneer te zwijgen
Als ik de waarheid spreek, word ik afgestraft. Dus lieg ik; heb ik 50-50 kans...

Liefst was ik weg, ver weg waar ik niemand meer tot last ben, verdriet doe, schade berokken

Feb 13, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Rust......
by: Rob voorheen robbie

Rust.................. is idd iets nieuws in mn leven.
Voor het eerst in 30 jaar doe ik helemaal niks, geen werk, geen plannen (heb ik wel maar heb ik naar de achtergrond gedrongen), even helemaal niets, ik sta het toe, het moet, het is heerlijk, ik weet niet wat me overkomt.... als narcist moet je altijd, je moet je bewijzen, je hebt het applaus en schouderklopjes nodig... raar eigenlijk, die narcist die maar door blijf ploeteren... maar nu even niet!
Weet je als ik zo om me heen kijk dan zijn er nogal wat mensen die narcistisch zijn. Heeft het iets te maken met een op drift geraakte maatschappij waar steeds minder sociale vangnetten zijn zoals familie? Scheidingen, verwijderingen... ik heb me altijd erg eenzaam gevoeld, daardoor, dus rennen rennen, zoeken naar goedkeuring... bang alles verkeerd te doen... ze noemen me een dansende beer... Maar nu even niet!

Ben benieuwd naar meer ervaringen, verhalen... Hallooo is daar nog iemand...?!

Feb 06, 2013
Rating
starstarstarstarstar
goede mantra's
by: sylvia groot

Dag Rob,

Verantwoordelijkheid nemen voor de effecten van je daden; je bent niet beter dan een ander.....
Dat zijn geweldige mantra's man !
Ik heb grote bewondering voor narcistische mensen die zichzelf en daarmee hun problemen durven aanpakken.

Dat is wat mijn ex niet aankon of aandurfde waardoor het nooit iets kon worden tussen ons, helaas, want ik mis (stiekem) hem nog steeds en gun hem zo graag de innerlijke rust.

Respect voor je.

Feb 06, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Aan de slag!
by: Rob voorheen robbie

Ik kan een heel relaas over mezelf beginnen ;-) maar ik ben het ook... en ook ik ga en ben het aan het aanpakken.
De balans is wat ik zoek. Een beetje narcistisch lijkt me niet verkeerd, maar het is bij mij door totale paniek en angst groter dan groot geworden... Het kind gaat volwassen worden en ik wijs niet meer naar een ander... ik neem zelf mijn verantwoordelijkheid voor mijn daden etc...

Dit is de kern van mijn eigen analyse, lezen, lezen, praten, therapeut, maar je kan het zelf ook in de spiegel goed zien... als je eerlijk bent. Het verleden heeft mn ziel gekrast, nu een beetje liefde en zalf op de krassen, en zometeen fris en monter de wereld in. Ik ben niet beter dan anderen, we zijn gelijk... ik moet het iedere dag tegen mezelf zeggen, herhalen, een nieuw mantra... dat geneest voel ik... maar pfff wat een lange weg!

Grt, Rob.

PS: Ik zou graag met u en uwen door willen filosoferen en kennis uitwisselen, want er is geen pilletje voor!

Feb 03, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Empathisch vermogen veranderbaar
by: Feri Kovács

dag Sylvia,
Het empathisch vermogen is net als vele andere hersenfuncties wel degelijk veranderbaar na veel training. Mogelijk is er een kritische periode maar ik weet niet van onderzoek waarin beweerd wordt dat het empathisch vermogen definitief stuk is.
Ervaringen in de praktijk leren dat dit vermogen wel degelijk te veranderen is. Maar...hoe beschadigder in de jeugd, hoe lastiger het weliswaar wordt om dit goed aan te leren in het latere leven. Maar zeker niet onmogelijk!

Feb 02, 2013
Rating
starstarstarstarstar
empathisch vermogen
by: Sylvia groot

Een vraag voor Feri:
Ik heb gelezen dat de zgn. spiegelneuronen zich ontwikkelen rond de kleutertijd wat zich uit in empathisch vermogen (zeg ik dat goed?). Wanneer het kind niet die ontwikkelingsmogelijkheid heeft gekregen dan blijft het emphatisch vermogen voor de rest van het leven gebrekkig.

Dit is in tegenstelling tot wat jij beweert, namelijk dat een persoonlijkheidsstoornis te genezen valt.

Ik had begrepen dat met therapie uitsluitend het gedrag kan worden aangepast, wat overigens ook heel nuttig is.

Zou je kunnen uitleggen svp?

Feb 02, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Hoe een beter mens te worden
by: Anonymous

Dank voor de aanmoediging; de wil is er, de noodzaak is er; maar nu nog de weg.

Bij mezelf blijven; eerlijkheid en oprechtheid naar mezelf en naar anderen; durven te laten zien wie ik echt ben. Aanmoedigingen, adviezen zijn welkom. Mijn psych is zich van niets bewust, want ik heb 1x per 2 weken een sessie met hem; Gr Hans

Feb 01, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Hoezo niet herstellen?
by: Anonymous

Dat een dergelijke stoornis permanent of definitief is wil ik niet geloven.
Mijn relatie is ook nog niet definitief beeindigd.
Ik herken veel van mijn gedrag in die van de Narcist.
Ik weet dat ik daarmee mijn relatie verknald heb.
Hoezoo dan niet veranderen! Mooi wel, want dit wil ik niet!
De uitdaging is dat ik nu ga veranderen op zo'n manier dat ik niemand meer schaad, en zelf ook nog eens gelukkig wordt.
Mijn therapeut weet overigens niet eens dat ik denk dat ik een Narcist ben; ik ben daar immers net achter gekomen.
Tips en handreikingen voor mijn herstel zijn zeer welkom!!!!!!! Dank alvast daarvoor.

Jan 31, 2013
Rating
starstarstarstarstar
goud
by: Sylvia groot

Hans, ik vind je intentie goud. Hoop dat je doorzet en eerlijk blijft naar jezelf toe en je therapeut.

Jan 30, 2013
Rating
starstarstarstarstar
goede stap!
by: Feri Kovács

Hoop dat meer narcisten zich melden. Als er 1 misvatting bestaat is dat wel dat een persoonlijkheidsstoornis definitief is. Dat is ABSOLUUT niet waar. Leer hierover nogmaals goed hoe een persoonlijkheidsstoornis ontstaat en zich ontwikkelt. Het is écht achterhaald dat persoonlijkheidsstoornissen definitief zijn.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Wat vindt de narcist er zelf van!.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs