Comments for Wereld beetje beter maken

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Mar 08, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Dr. Phil
by: Lisa

Vandaar! Zo geloofwaardig maar in de praktijk vaak anders. Dat zat ik me al te bedenken. We zouden bijna getoetst moeten worden in hoe we narcisme kunnen herkennen. Het is toch niet te geloven zeg! Geen knappe man maar toch zijn charme. Iemand waar je niet tegenin durft te gaan en dan de macht die hij heeft! Laat ik me weer misleiden!

Mar 05, 2015
Rating
starstarstarstarstar
doctor phil
by: Lisa

Vandaag toevallig doctor Phil gezien. Hij zegt: "Ik heb nog nooit meegemaakt dat waar 2 ruzie hebben, er maar 1 de schuld heeft." In zekere zin waar (moeten we maar wegrennen) maar bij NPS is dit niet van toepassing. Je gaat zelf wel fouten maken maar dat komt door onbegrip, je raakt jezelf kwijt. Dr. Phil maakt zelf ook wel eens een foutje?

Feri Kovács: dr Phil is vermoedelijk ook een narcist!! Zoek maar op wat medewerkers van hem vinden...en dát komt niet op TV

Feb 27, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Eens een narcist altijd een narcist?
by: Helper

Inderdaad het is mogelijk een hele diepe angst en wellicht jeugdtrauma/-ervaringen wat een narcist maakt en waar narcistisch gedrag uit voorkomt. In feite volstrekt onnodig gedrag waarmee hij/zij omgeving in greep houdt. Het is jammer dat de direct betrokkenen vaak zien waar de diepe oorzaken liggen, terwijl de professionele sociale hulpverlening dit inzicht lijkt te ontberen en zich vaak makkelijk laat manipuleren. Volgens mij moet voordat hulpverleningstrajecten in gang worden gezet er een uitgebreide psychologische intake komen met vragen, die de ware aard van een persoon blootleggen. En waarbij zonodig verplicht een goede psychoanalyticus /gedragstherapeut wordt aangehaakt om de narcist echt te kunnen helpen en daarmee ook de direct betrokkenen in de omgeving.
@Anonymous: hele goede tips hoe jij met narcist omgaat. Je blijft in gesprek en de narcist blijft daarvoor openstaan. Je moet ook in gesprek blijven omwille van de kinderen. Het mooist zou zijn als hij zelf hulp zou zoeken maar dat kan pas als hij dat zelf wil en inziet.
Ik wens tenslotte iedereen in situaties met zeer moeilijke mensen veel moed en begrip toe. Blijf in je kracht en houd je energieniveau hoog.

Feb 17, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Mee eens
by: Anonymous

Wat ik hier lees sluit precies aan bij mijn beleving. Ik heb al jarenlang een relatie met een narcist en herken nu steeds beter waar het vandaan komt. Ook ik ben een sterke vrouw die haar grenzen aangeeft en zijn gedrag niet toestaat. Het is hard werken en vooral voor de kinderen ook heel moeilijk. Ik werk hard aan begrip bij hulpverlening, ik merk dat zij in een systeem functioneren waar alles heel gelijkwaardig wordt benaderd terwijl het juist het ongelijkwaardige in de benadering van de narcist is wat leidt tot zoveel problemen. Ik heb contacten privé met juridische mensen, maar het verplicht stellen van onderzoek en therapie aan narcisten is nog niet haalbaar. Waar moet je beginnen en welke instantie gaat het beoordelen? Toch denk ik dat voor de gezondheid van de kinderen er uiteindelijk wel een soort dwang moet komen, ook als je niet met strafrecht te maken hebt, hoever moet het eerst komen dan?
Wat ik zelf merk is dat mijn partner eigenlijk heel bang en kwetsbaar is. Hij is erg bang voor verlies van controle. Ik merk dat ik hem benader met ritme, rust en voorspelbaarheid. Een plan aangeef en daarin duidelijk mijn eigen dingen benoem. Hem zijn zin niet geef als hij dat eist, ook als hij woedend wordt of wegloopt. Ik spiegel wat het met me doet, zonder kracht te verliezen. Uiteindelijk bindt hij dan weer in. Het helpt te weten dat het een diepe angst is die eronder ligt, niet goed genoeg te zijn of niet geliefd te zijn of niet gehoord of gezien. Soms helpt het ook als ik zeg dat ik hem werkelijk gehoord heb.. Dat kalmeert hem. Maar eenvoudig is het niet en we wonen nu alweer twee maanden even apart omdat het ontmaskeren voor de kinderen te heftig is in het contact.
Ik wens iedereen met een narcist in zijn of haar omgeving heel veel moed. Pak het aan, doe het voorzichtig maar doe het!

Jan 22, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Gewoon beginnen bij jezelf
by: Helper

Beste Lisa,

Het zijn inderdaad de heel sterke, idealistische mensen die iets kunnen doen. Door de hel en nooit je vertrouwen in goede afloop verliezen. Blijven geloven in jezelf, elkaar steunen. Trouw aan de waarheid en vooral uit liefde voor de kinderen.

En als we de wereld een beetje beter kunnen maken ben ik tevreden.

Oct 23, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Waar wil je beginnen?
by: Lisa

Vermoeden van narcisme...het is wel of geen NPS. In Nederland zijn veel mensen narcistisch of theatraal. Naar mijn mening zijn dat er veel meer dan men vermoed. Waarom? Omdat het aan de buitenkant niet zichtbaar is. Je moet al bijna samenwerken of samenleven met een narcist om te weten of iemand NPS heeft. Wanneer je als slachtoffer gaat klagen, dan lijkt het bijna of jij met een stoornis zit. Daar zit hem het probleem. Probeer maar eens begrip te krijgen van mensen om je heen of hier op internet. Mensen zien het niet en snappen het hele proces niet. Dat kan alleen als je het zelf hebt ervaren.

In Nederland speelt narcisme zich overal af. Op school (leerkrachten, kinderen onderling, ouders), in de politiek (waarom klaagt Nederland toch zo!), mensen met status maar ook in het gewone dagelijkse leven kom je mensen met narcisme tegen. Ik, ik, ik en de rest....

Wij zijn narcistisch hervormd. En niemand doet er wat aan. We steunen elkaar niet en bemoeien ons alleen met dingen als we er zelf beter van kunnen worden. Dus waar wou je beginnen?Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Wereld beetje beter maken.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs