werken met een narcist

by amanda
(nederland)

Het kost erg veel energie om een werkgever te hebben die narcist is.

Het duurde lang voordat ik er achter kwam, stukje bij beetje leerde ik de leugens kennen die hij mij voorhield en nog steeds voorhoudt.
Nu prik ik er wel door heen, gelukkig ben ik een kalm persoon die met praten veel op kan lossen,anders had ik het geen 10 jaar volgehouden. Lang gedacht dat het aan mij zelf lag, heb ook tijden meegemaakt dat ik bijna overspannen raakte, nu laat ik dat niet meer toe. Maar het blijft een slopende aangelegenheid.
Jaloezie, argwaan, grootheidswaanzin, denkt altijd dat ie alles beter weet en dat iedereen hem geweldig vindt en o zo aantrekkelijk.
Deze werkgever houdt niet van vrouwen, maar van mannen. Geen probleem voor mij, maar hij is ook nog eens sex-verslaafd, waarin hij een ( hoe kan het ook anders) dominerende rol speelt. Ik word zelfs akelig van de verhalen die hij daarover vertelt. Zit ook onder werktijd op sex-chats, niet als ik op de werkvloer ben, maar wel mijn jongere mannelijke collega. Ik vind dat echt niet kunnen.
Mijn jongere collega is een verlegen, nogal teruggetrokken jongen en hij is de speelbal. Hij wordt vaak gekleineerd en in de grond getrapt. Mijn werkgever durft dat niet bij mij omdat ik beter gebekt ben en meer algemeen ontwikkeld ben dan hij.
Ik begrijp niet dat deze man een eigen zaak is begonnen, ik moet hem heel vaak ondersteunen met belangrijke beslissingen. De laatste tijd ben ik veel gaan afschuiven op hem omdat het mijn zaak niet is en ik niet de hele tijd voor een karretje gespannen wil worden. Dan verandert hij constant de werkwijzes, op den duur weet je gewoon niet meer hoe je iets moet doen, want het moet altijd anders dan de vorige dag of week. Hij is ook altijd alles kwijt en bewaart de meest onzinnige dingen, waardoor de kasten uitpuilen en dat is
een drama voor mij want ik hou van opgeruimd en netjes. Hij laat ook overal wat slingeren en als ik hem daarover aanspreek geeft hij mijn collega de schuld.
De man werkt langzaam, schuift het meeste werk naar ons, loopt de kantjes er vanaf. Al met al een draak op de werkvloer. Ik ben ook achter veel leugens gekomen, de waarheid komt toch altijd boven tafel! Ik wil hier niet over schrijven omdat het te erg is voor woorden. Hij gaat ook altijd in de slachtofferrol zitten, nooit doet hij iets fout, altijd hebben andere mensen het gedaan. Hij gaat aan de haal met mijn creatieve werkopdrachten, zegt tegen klanten dat hij het gemaakt heeft, hoe ziek kan je zijn. Altijd de aandacht willen en krijgt hij dat niet, dan heel kinderlijk vervelend gaan doen, dan wil hij stoeien, wat altijd uitloopt op gemene tikken, waardoor hij ons pijn doet. Met stoeien zijn we dus gestopt, we gaan er niet meer op in. Hij probeerde ook achter mijn rug om af te spreken met mijn vriendinnen, één vriendin is er niet ingetrapt omdat zij veel levenswijsheid heeft. Met haar heb ik zo nu en dan goede gesprekken, dan kan ik even ontladen, want dat is echt wat je nodig hebt als je een deel van je leven moet samenwerken met een narcist. Verder wil ik privé geen afspraken met hem maken, dat is vrij gemakkelijk omdat mijn levenspartner een gruwelijke hekel aan hem heeft en dat duidelijk aan hem laat merken, god zij dank!!! Dank aan mijn partner dat hij zo'n sterke persoonlijkheid heeft. En in tussentijd ben ik allemaal bewijsmateriaal aan het verzamelen, mocht het helemaal spaak gaan lopen op het werk, want die kans zit er echt in. Ik laat me er niet onder krijgen, narcist of geen narcist!!! Wens iedereen veel sterkte als je in je omgeving te maken hebt met narcisme!!!
Bedankt dat ik mijn verhaal kwijt kon.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs