Zeg nee tegen narcisme!

by S
(Antwerpen)

Hallo iedereen,


waar zal ik beginnen? Ik heb 5 jaar geleden een jongen leren kennen en achteraf bleek dat een narcist te zijn. Ik zat in een gezonde relatie die misschien wat aan het uitdoven was en werd verliefd op de narcist. Hij is journalist en ik heb een eigen horecazaak. In het begin weet je niet wat je overkomt; hij keek op naar mijn werk, gaf me complimentjes, sprak vol lof over mij tegen vrienden, collega's en familie. Gaf me enorm veel aandacht en gaf me het gevoel van graag bij me te zijn. Ik verbrak de andere relatie. Toch begon ik snel te merken dat er iets niet klopte, soms moeilijk te beschrijven. Intuitie zeg maar. Stemmingswisselingen, woede zonder echt een grondige reden, koel doen en vooral vernederen. Op het moment dat ik emotioneel afhankelijk van hem begon te geraken maakte hij daar misbruik van, dwz dat een narcist iemand zijn liefde en genegenheid gewoon misbruikt. Hij speelt zijn hele leven een spelletje met mensen die hem graag proberen te zien. Hij blijft ijskoud bij het zien van iemand die huilt. Hij deelt ook straffen uit door te negeren en te dreigen met de dingen die je hem in vertrouwen hebt verteld. Ik had ooit toen hij op persreis was zijn appartement helemaal gepoetst en toen hij binnenkwam en dat opmerkte, gooide hij de inhoud van zijn reiskoffer in het rond en zei; "ik heb liever rommel". Zo heb ik nog honderden voorbeelden, van leugens, bedrog met andere vrouwen en duizend doodsbedreigingen. Je moet altijd strijden, opboksen tov een leeg onaangenaam persoon die heel sluw is en af en toe zijn schapenvacht nog eens aandoet. Want dat is hij; een wolf in schapenvacht. En wanneer je denkt je eigen leven opnieuw op de rails gekregen te hebben, staat hij er weer en somt hij de leuke momenten op zodat je weer in zijn val trapt. Ik niet meer, ik heb al het contact verbroken maar het is niet makkelijk geweest en heb nog steeds moeilijke dagen maar ze worden schaarser. Er is een manier om je te beschermen tegen een narcist en dat is door hetzelfde te reageren net als hij maar dat is een levenslange strijd en ik hem er geen zin meer in. Ik heb al medelijden met zijn volgende slachtoffer maar dat is hun leven. Ik ben blij dat ik ervan af ben en ik wens iedereen die in hetzelfde als ik heeft gezeten of nog steeds zit, heel veel moed en sterkte! Er komt een dag dat je opnieuw je oude ik wilt zijn en dat is al een grote stap in de juiste richting! Hou vol en ban de narcist uit je leven!

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs