Comments for Zwijg niet maar doe iets...omdat jij het waard bent!

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jan 06, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Zwijgen niet....
by: Anonymous

Lees deze verhalen met heel veel herkenning. Heb mijn narcist ook leren kennen op internet-dating. Was zijn derde vrouw. Heb ook alles geprobeerd om een volwaardige relatie op te bouwen na 4 jaar huwelijk en 2 jaar samengewoond een eind aan de relatie gemaakt. Had steeds de hoop door de therapie gaat het wel lukken........mooi niet. Zoals hij eens in een kwade bui zei, ik begreep er niet veel van (de sessies die hij bij de therapeut had). Je leert je inderdaad zelf goed kennen, maar ik wist niet van mezelf dat ik zo kwaad kon worden uit pure onmacht en frustratie.
Je kunt gewoon geen normaal gesprek voeren.
Tot zover.

Jun 15, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Ik sluit mij bij deze text aan!
by: tina

Ik heb dezelfde ellende doorstaan en het is alsof ik mijn eigen verhaal lees.
Iedereen die de narcist uit zijn leven krijgt en deze los kan laten is een BIKKEL!
Verlies NOOIT je INTEGRITEIT!

Jan 31, 2013
Rating
starstarstarstarstar
vera en isabel
by: Anonymous

ik heb mijn e-mailadres achtergelaten bij feri, kennen jullie ook de site van piet ploeg. heb daar ook veel interessante zaken gelezen.

Jan 21, 2013
Rating
starstarstarstarstar
zelf ook een tijdje niet gekeken
by: Anonymous

ook om mezelf los te maken, en niet steeds met het onderwerp bezig te zijn. iets in jouw reactie spreekt me aan, ik kan bij feri kovacs mijn emailadres achterlaten. als jij dit leest, mogelijk wil je dit ook doen. ik heb mijn narcist inderdaad ook ontmoet via internet-dating. heb ongeveer 1 jaar samengewoond wat alleen al een hel op aarde was. daarna was het een soort van lat-relatie. waar ik nog steeds tegenaan loop, is dat ik nog niet geheel los van hem ben. maar gebruik al jullie adviezen, en het gaat steeds beter om de afstand te bewaren.

Dec 23, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Reactie op Anonymous en Vera
by:

aan Anonymous en Vera: Vera, 2 maanden is nog kort...die periode heb je sowieso al nodig om te resetten want een narcist kan je geestelijk aardig door elkaar schudden. Neem de tijd, doe de dingen die jij leuk vindt...de afgelopen jaren heeft hij centraal gestaan en nu is het Vera-Tijd! Goed dat je hem negeert. Hou dat vol. Als je er echt flink onder geleden hebt kan het zijn dat je energielevel erg laag is. Probeer met het beetje energie dat je hebt voor jezelf iets positiefs te doen...al is het het kopen van een bosje bloemen. Schakel je vriendinnen in, die willen je vast helpen! Ik wens je heel veel succes, je bent veel beter af zonder hem.
Anonymous: ik wil best met je in contact komen hoor, geen probleem, ik ben een tijdje weg geweest van deze pagina want om je van een narcist los te maken moet je je op een gegeven moment ook van het hoofdstuk Narcisme losmaken. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik dat contact met je voor elkaar moet krijgen want dit is toch een soort van publieke pagina en daarop plaats ik liever niet mijn mailadres. Misschien is er via een redactie oid wat mogelijk? Groet Isabel

Dec 20, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Inderdaad ...
by: Vera

Ik ben het volkomen eens met wat Isabel schrijft: wanneer je een narcist duidelijk maakt dat je bepaald gedrag onaangenaam vindt zal hij, ongeacht jouw zorgvuldige en diplomatieke formulering, dit gedrag herhalen. Je wijst hem ahw de weg naar je kwetsbare plek.
Inderdaad, die ervaring heb ik ook: je geeft hem een handleiding van hoe hij jou het beste kan raken!
Wat voor mij - met veel vallen en opstaan - werkte, was: negeren. Want daar was de man met wie ik na 2 jaar heb gebroken, voortdurend op uit: aandacht! Als hij dat niet meer kreeg, kon hij erg klein worden... En toch ... het werd me op den duur veel te zwaar, en dus kon ik niet anders dan er een punt achter te zetten, want anders bleef er werkelijk niets meer van me over. Dit is nu 2 maand geleden, en het loskomen blijft nog steeds erg moeilijk ...

Sep 22, 2012
Rating
starstarstarstarstar
reactie terug
by: Anonymous

Het voor jezelf opkomen is de oplossing, een narcist is daar uiteindelijk niet tegen bestand. Teveel moeite.... toch? Er zijn voldoende andere vrouwen. Het steeds aanpassen en accepteren werkt uiteindelijk niet, daar krijg je naderhand ook de rekening van. Wat me opvalt aan jouw verhaal, is dat jij ook een slimme meid bent.... Op welk moment in je leven ben jij in contact gekomen met je narcist? Ik zelf via internet-dating.

Sep 07, 2012
Rating
starstarstarstarstar
goed zo isabel!
by: Anonymous

ik wil graag met isabel in contact komen, dit is precies zoals ik het ook wil! echt heel knap van jou

Sep 06, 2012
Rating
starstarstarstarstar
reactie op anonymous
by: Isabel

Klopt idd anonymous...je wint het dan idd niet. Maar met een open en eerlijk gesprek streef je nog naar een oplossing en wederzijds begrip en dat is bij een narcist nooit een optie, maar goed, dat heb je duidelijk allang ondervonden. Wat ik eigenlijk meer bedoel is dat je niet hoeft te zwijgen wanneer je bijv. gekleineerd wordt. Al zeg je maar "ik pik dat niet van jou want je hebt het recht niet.." De narcist hoeft het dan niet met je eens te zijn, die heeft ongetwijfeld zijn eigen waarheid. Maar al blijf je maar voor jezelf herhalen dat je het niet hoeft te accepteren en dat zijn gemeenheden onterecht zijn en je beter verdient. Dat voelt altijd nog waardiger dan het maar weer tandenknarsend en lijdzaam te ondergaan. Mij heeft het geholpen dat ik achteraf kan zeggen "hij heeft me vernederd en geen respect getoond maar ik ben wel altijd voor mezelf opgekomen". En op een gegeven moment bereik je idd een punt waarop je er klaar voor bent hem te negeren. Dat punt werd bereikt bij mij door iets kleins...hij liet mij voor niks wachten op een afspraak en toen ik hem daar op wees werd ik afgesnauwd in een mailtje. Hij was niet fout dat hij niet op was komen dagen, nee, ik was fout dat ik erover begon te "zeuren"...dat was feitelijk de boodschap! Het is een minuscuul iets vergeleken bij wat er allemaal aan vooraf gegaan is maar ik was door die kleine druppel ineens zover dat ik geen zin meer had in de negatieve energie die hij teweeg brengt. Ik heb sindsdien niet meer terug gereageerd en ik omring mezelf bewust met mensen die positieve energie in mij aanboren. Het heeft lang geduurd voordat ik los kwam. Wat ik in ieder geval mee wil geven is dat als je in jezelf blijft geloven en je jezelf een mooi mens blijft vinden, je uiteindelijk de narcist de baas bent en hij jou nooit kapot kan maken. En ja het is een keiharde klap als hij meteen een ander heeft...dat had mijn ex ook. maar dat is geen nieuwe vriendin, dat is een nieuw slachtoffer. Ik wil wel aan mijn verhaal toevoegen dat wat voor mij werkt, nog niet per definitie voor een ander hoeft te werken. Maar het is het proberen waard....JIJ ben het waard!

Sep 06, 2012
Rating
starstarstarstarstar
wel mee eens
by: Anonymous

uiteraard moet je voor jezelf blijven opkomen, dat kan ook in kleine dingen zitten, maar mijn ervaring is dat je het van een narcist nooit wint in een eerlijk en open gesprek. ik kom voor mezelf op door hem geen aandacht meer te geven. de hoop een normaal gesprek te hebben heb ik precies ook na 3 jaar een relatie te hebben gehad opgegeven

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Zwijg niet maar doe iets...omdat jij het waard bent!.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs