Zwijg niet maar doe iets...omdat jij het waard bent!

by Isabel
(Noord-Brabant)

De narcist trekt zich niets aan van jouw grenzen is mijn ervaring. Sterker nog, wanneer je een narcist duidelijk maakt dat je bepaald gedrag onaangenaam vindt zal hij, ongeacht jouw zorgvuldige en diplomatieke formulering, dit gedrag herhalen. Je wijst hem ahw de weg naar je kwetsbare plek. Zodra hij de kans krijgt zal hij juist dat gedrag vertonen waarvan jij gevraagd hebt ermee op te houden. Net zo lang totdat de bom barst want jij bent ook maar een mens. En dan heeft de narcist jou waar hij/zij je hebben wil. Ze voeden zich met jouw frustraties is mijn ervaring na ruim 3 jaar met een narcist een relatie te hebben gehad die mentaal tot uitputting heeft geleid. Toch ben ik van mening dat zwijgen en met de stille trom vertrekken niet de beste oplossing is, dat "iets doen" zeker nuttig is. Maar meer voor jezelf, niet met de insteek de narcist te veranderen. Blijf je grenzen aangeven. Blijf vechten voor hetgeen waar JIJ voor staat en wijk daar NIET vanaf! Luister naar jouw innerlijke stem waarvan JIJ het volume bepaalt! Laat merken dat jouw eigenwaarde dusdanig stevig in jouw verankerd is dat niemand dat aan het wankelen krijgt. Want het ligt niet aan jou, je doet het niet fout, je bent niet slecht, lelijk of dom! Door voor jezelf op te blijven komen blijft je eigenwaarde grotendeels behouden en die heb je ontzettend hard nodig om van de narcist los te komen. Uiteraard dien je daarbij waakzaam te zijn en je eigen veiligheid in acht te nemen.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs